Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vystúpenie pred národom: Premiérka varovala pred koncom sveta!

Julia Gillardová
Julia Gillardová (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Šialenstvo okolo konca sveta, ktoré má údajne podľa mayského kalendára nastať 21. decembra tohto roku, naberá na obrátkach. Najnovšie sa k nemu vyjadrila aj austrálska premiérka Julia Gillardová, ktorá obyvateľov v krátkom "videopríhovore" varovala pred príchodom zombie a monštier z pekla.

"Moji drahí Austrálčania, koniec sveta prichádza. Ukázalo sa, že mayský kalendár je pravdivý. Či nás vyhladia mäsožravé zombie, démonické kreatúry z pekla alebo úplný triumf kórejského popu, nie je ešte úplne jasné, ale vedzte o mne jednu vec, že za vás budem bojovať až do konca," hovorí premiérka na záberoch s kamennou tvárou, hoci to vôbec nemyslela vážne.

Gillardová prijala ponuku natočiť klip na podporu rannej šou istého rádia, ktorá sa bude vysielať v rámci "osláv konca sveta". Podľa portálu dailymail.co.uk jej zámer však mohol spôsobiť rovnakú paniku ako mystifikácia Orsona Wellsa, ktorý v rádiu pred 70 rokmi odvysielal hru Vojna svetov a mnohých Američanov vystrašil na smrť.

Vystúpenie Gillardovej sa u Austrálčanov stretlo s protichodnými reakciami. Niektorí to považujú za plytvanie peniazmi daňových poplatníkov a hlúpe strašenie občanov, iní sa vtipu chytili a začali sami v komentároch rozvíjať svoje bujaré teórie o apokalypse.

Zmysel pre humor nestratil ani hovorca úradu predsedkyne vlády, ktorý sa tváril veľmi začudovane, keď sa ho médiá pýtali na názor samotnej premiérky k jej počinu. Podľa neho by vraj koniec sveta mohol nastať už zajtra. Poukazuje tak na teóriu vedeckého spisovateľa Karla Kruszeinickiho, ktorý vo svojej knihe píše o tom, že koniec príde o dva týždne skôr, ako vraj Mayovia predpovedali. Prišiel na to pomocou istého komplikovaného matematického algoritmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu