Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Takto mal vyzerať rok 2012: V čom sa "veštci" sekli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (12)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Koniec roka nebýva iba časom spriadania rôznych predsavzatí a plánov do budúcnosti, ale aj bilancovaním našich úspechov či neúspechov. A tak by to malo byť aj s predpoveďami, ktoré sa vzťahovali na rok 2012. Ako sa ukázalo, väčšina z nich bola opäť raz pritiahnutá za vlasy.

1. Koniec sveta

Asi najstrašnejšou predpoveďou tohto roka bol koniec sveta, ktorý mal nastať 21. decembra. Ako sa však zdá, úspešne sme ho prežili bez toho, aby sme sa museli skrývať v bunkroch či putovať na posvätné miesta, ktoré mali byť ako jediné ušetrené apokalypsy. Snáď sa aj vďaka tomu ľudia do budúcnosti poučia, že naozaj netreba veriť všetkým bludom, ktoré po internete kolujú ako zaručené informácie a iba zbytočne šíria paniku. Najmä také, ktoré sa týkajú obrovských prírodných katastrof či uvrhnutia celého sveta do tmy, pretože menej skeptické nátury im môžu podľahnúť a dokonca si siahnuť aj na život.

Takto mal vyzerať rok
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: pinterest.com)

2. Príchod mimozemkých stvoriteľov a Kráľa sveta

V tomto roku nás mali údajne navštíviť naši mimozemskí stvoritelia zo vzdialených končín slnečnej sústavy, ktoré ležia ďaleko za Neptúnom, pretože k nám prichádza záhadná Nibiru, niekedy označovaná ako Planéta X. Okolo Slnka obieha po mimoriadne predĺženej dráhe, ktorá pretína dráhy iných planét, aj tej našej. Cestu nám údajne skríži raz za 3600 rokov a vždy to má mimoriadne vážne následky.

Podľa názoru niektorých sa mali na povrch Zeme vrátiť predstavitelia jašteroľudí, čiže Reptiliánov a z podzemia mal vyliezť aj ich kráľ. Ten vraj po celé veky ťahá za nitky a ovplyvňuje svetové dejiny zo svojho sídla hlboko pod Himalájami, z povesťami opradeného mesta Agartha.

Tieto extrémne šialené prognózy sa opakujú vlastne každý rok, takže sa netreba tomu diviť, ak sa očakávanie príchodu mimozemských bytostí a Reptiliánov zase o čosi posunie.

Takto mal vyzerať rok
Zobraziť galériu (12)

3. Akcie Apple oslabia o 50 percent

V roku 2012 bude Apple so svojimi najinovatívnejšími produktmi iPhonom a iPadom na niekoľkých frontoch čeliť konkurencii od firiem ako sú Google, Amazon, Microsoft / Nokia a Samsung, uviedla vlani Saxo Bank vo svojich šokujúcich predpovediach.

Hoci tomu nikto neveril, dnes je fikcia takmer pravdou. Akcie technologického giganta Apple v decembri skolabovali. Ich cena sa prepadla o 6,4 %, čo bolo najviac za takmer štyri roky. Od druhej polovice septembra, keď spoločnosť uviedla na trh smartfón iPhone 5, stratili akcie Apple už štvrtinu svojej ceny.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

4. EÚ vyhlási predĺžené bankové prázdniny

Európska dlhová kríza sa v plnej sile vráti v polovici roka. V dôsledku toho poklesnú akciové trhy v krátkom čase o 25 percent. To európskych politikov prinúti vyhlásiť bankové prázdniny - na týždeň alebo aj viac dôjde k uzavretiu všetkých európskych búrz a bánk, znelo ďalšie proroctvo Saxo Bank.

Keďže burzy a banky v Európe statočne fungujú ďalej a aj španielskym na pokraji krachu bola schválená pomoc vo výške takmer 40 miliárd eur, tentokrát to s predpoveďou nevyšlo. Čo však nebolo, môže byť?

Takto mal vyzerať rok
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

5. Neoznámený kandidát v Bielom dome

V roku 1992 dokázal texaský miliardár Ross Perot využiť ekonomickú recesiu a znechutenie verejnosti z amerických politikov a vo voľbách získal 18,9 percenta hlasov. Obama za tri roky priniesol len veľmi málo zmien a celý politický systém v USA vyvoláva dezilúziu. Podmienky pre kandidáta tretej strany neboli nikdy lepšie, napísala do tretice Saxo Bank.

Aj napriek dramatickému boju počas prezidentských volieb v novembri sa nakoniec prekvapenie nekonalo. Mitt Romney si musel priznať porážku a Barack Obama povedie USA aj ďalšie volebné obdobie.

Barrack Obama
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

6. Veľká vojna

„Veci, ktoré sa dejú po svete, jasne naznačujú prichádzajúcu vojnu. Média a vlády štátov sú však natoľko slepé, že nevidia alebo odmietajú vidieť, čo sa deje,” uviedol známy americký trendový prognostik Gerald Celente (63) vo svojej kritickej štvrťročenke Trends Journal, v ktorej spísal viacero katastrofických scenárov. Spúšťačom globálneho vojnového konfliktu podľa slávneho prognostika mal byť Irán, Blízky východ alebo veľký teroristický útok na USA.

Pravdou aj naďalej zostáva, že boje v Sýrii, či medzi Palestínou a Izraelom, ohrozujú neustále svetový mier, pretože je do nich zainteresovaných priveľa strán, mocností a ich záujmov, ale žiadne z nich našťastie v roku 2012 neprepukli až do globálnych rozmerov.

Takto mal vyzerať rok
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

7.  USA sa zmenia na krajinu chudoby

Celenteho jedna z najhrozivejších predpovedí hlásala, že USA upadnú do chudoby, kvôli ktorej prepukú vzbury, občianske nepokoje a daňová revolúcia. Zrazu už nebudú Američania symbolom prebytku, ale nastane pravý opak. Jedlo začne byť nedostatkový tovar.

Ako už v iných prípadoch, aj tentokrát je rozdiel medzi skutočnosťou a víziou diametrálne odlišný. Superbúrka Sandy síce napáchala veľké škody, ale zasiahnuté oblasti sa pomaly spamätávajú a bola im prisľúbená pomoc. Rozsah chudoby, ktorý načrtol Celente, sa určite nekoná.

Zničená časť New Yorku
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

8. Veľký brat na internete

Nadchádzajúci rok bude začiatok konca slobody internetu. Vlády navrhnú legislatívu pre novú "overovaciu technológiu", ktorá bude vyžadovať od užívateľov internetu, aby mali akýsi ekvivalent vodičského preukazu alebo zdravotné preukazy pre pohyb v kybernetickom priestore. Pre väčšinu ľudí to bude znamenať ďalšie oklieštenie ich slobody a ďalšiu vládnu kontrolu, napísal Celente v inom bode predpovedí.

Možno tým Američan myslel práve protipirátske zákony PIPA, zákony na ochranu duševného vlastníctva SOPA a medzinárodnú dohodu proti falšovaniu ACTA, ktoré v januári rozhnevali verejnosť a donútili ľudí vyjsť do ulíc. Aj keď ACTA Európsky parlament v júli zmietol zo stola, stále sa pokúšajú o jej znovuzrodenie v inej podobe. Ako vlastne snahy o ovládnutie slobody na internete dopadnú, ukáže až čas.

Takto mal vyzerať rok
Zobraziť galériu (12)

9. Rozpad EÚ

Rozpad Európskej únie je viac než možný! V EÚ nastanú radikálne zmeny, ktoré bude iniciovať pevnejšia dáma v strednom veku a budú to zmeny skôr istého spolčovania sa a konšpirácie silných štátov. Doplatia na to hlavne menšie krajiny. Takúto prognózu vyslovil slovenský jasnovidec Jozef Bukai na prelome rokov.

Nedá sa povedať, že by veštec s predpoveďou uspel, keďže únia funguje aj naďalej a nevystúpila z nej žiadna krajina, hoci o Grécku sa tieto fámy šírili neustále. Nápad s dvojrýchlostnou Európou sa zatiaľ tiež neujal, ale na vete o dáme v strednom veku a spolčovaní sa silných štátov predsa len môže niečo byť. Ibaže to sa dozvieme až vtedy, ak vypukne nejaký škandál. Tak ako to bolo v prípade konšpirácie, že sa nemecká kancelárka Angela Merkelová a bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy dohodli na výrazne zoštíhlenej eurozóne.

Takto mal vyzerať rok
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: airmic.com)

10. Vladimír Mečiar opäť na výslní

V roku 2012 toho šéf HZDS prežije viac než dosť. Jasnovidec Bukai očakáva ťažkosti so zdravím v jeho rodine a ani Mečiarov zdravotný stav nebude korešpondovať s jeho plánmi. Napriek všetkému sa v jeho okolí stále objavuje akási nehoda. V politike urobí veľký boom, ktorý všetkých prekvapí.

Aby sme sa nevenovali iba zahraničiu, vybrali sme aj predpoveď týkajúcu sa Slovenska. Vladimír Mečiar sa však do vrcholovej politiky nevrátil a spomínaný boom sa tak asi odohral v nejakej inej dimenzii.

Vladimír Mečiar
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Pozor súťaž!

Vyhlasujeme anketu o najstrašnejší vianočný darček. Dostali ste pod stromček niečo, čo ste darovali, vec, ktorú nikdy nevyužijete, či niečo úplne nevhodné. Napíšte nám, pošlite fotografiu a my najlepších odmeníme. Stačí opísať čo ste dostali, od koho a čo vás na tom najviac šokovalo alebo zabavilo a poslať na tipy@topky.sk.

A nezúfajte aj budúci rok  budú Vianoce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu