Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Blázon v Sýrii: Japonec dovolenkuje na frontovej línii vojnového pekla!

Fudžimoto chodí bez prilby a nepriestrelnej vesty. Zobraziť galériu (2)
Fudžimoto chodí bez prilby a nepriestrelnej vesty. (Zdroj: france24.com, abc.net.au)

HALAB - Svojráznym spôsobom sa rozhodol oživiť nudnú každodennú pracovnú rutinu japonský vodič kamióna Tošifumi Fudžimoto. Dopraje si vysoko adrenalínovú dovolenku, pri ktorej riskuje život počas návštev frontových línií vo vojnou zmietanej Sýrii. Sám sa označuje za "turistu v zóne konfliktu", napísala agentúra AFP.

Svojmu šéfovi Fudžimoto povedal, že ide do Turecka, inak by ho vraj označil za blázna. Vynaložil 2500 dolárov (asi 1890 eur) na cestu do Turecka, odtiaľ potom ilegálne prešiel na sýrske územie. Pohybuje sa v okolí hospodárskej metropoly Halab na severe Sýrie, kde si za 25 dolárov denne (19 eur) zaobstaral ubytovanie u istého Sýrčana, ktorý mu navyše umožňuje používať internet.

Každé ráno sa vraj vydáva na frontovú líniu. "Chodím tam sám, pretože žiadny sprievodca nechce ísť na front. Je to veľmi vzrušujúce, adrenalín neporovnateľný s ničím iným," povedal 45-ročný rozvedený muž, ktorý vraj vedie v Japonsku osamelý a monotónny život. Je síce otcom troch dcér, ale už viac ako päť rokov s nimi nemá žiadny kontakt.

Halab je už viac než šesť mesiacov dejiskom obzvlášť urputných stretov medzi vládnymi vojakmi a povstaleckými bojovníkmi. Japonec sa však denne neohrozene prechádza tými najvražednejšími štvrťami tohto mesta len s dvoma fotoaparátmi a kamerou. Muž, ktorý chodí s bojovníkmi Sýrskej slobodnej armády oblečený do uniformy japonskej armády, sa stal pre miestnych atrakciou. Helmu ani nepriestrelnú vestu nenosí, pretože sú vraj "príliš ťažké".

Blázon v Sýrii: Japonec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: france24.com, abc.net.au)

Fudžimoto hovorí lámane anglicky, ešte menej potom arabsky. Dorozumieva sa len vďaka prekladovému programu Google. Urobené snímky a filmové zábery zo svojej dovolenky v pekle umiestňuje na sociálnych sieťach.

Pobyt v Halabe nie je zďaleka jeho prvou cestou do "horúcich oblastí". V septembri 2012 vraj išiel do Jemenu v čase smrtiacich zrážok okolo americkej ambasády, o rok skôr bol v Káhire v nepokojnom období nasledujúcom po zvrhnutí exprezidenta Husního Mubaraka. Vo vojnovej Sýrii bol už raz, koncom roka 2011 sa v Homse zúčastnil protestnej demonštrácie proti režimu. A má vraj už v pláne pobyt s bojovníkmi Talibanu v Afganistane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu