Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veštba slávneho čarodejníka na rok 2013: Vojna, chaos a záhadná smrť!

Antonio Vázquez
Antonio Vázquez (Zdroj: Yuri Cortez)

MEXIKO - Antonio Vázquez je sedemdesiatdvaročný Mexičan s anjelskou tvárou, iskrivými očami, dlhou bielou bradou a schopnosťou predpovedať veci, ktoré sa potom tak celkom nestanú. Po viac ako tri desaťročia tento samozvaný "veľký čarodejník" z tarotových kariet a horoskopu veští, čo sa stane v nasledujúcom roku.

Ale aj keď predpovedal napríklad to, že Fidel Castro v roku 2008 zomrie, Nemecko vyhrá futbalové majstrovstvá sveta v roku 2006 a Barack Obama v roku 2012 prehrá s Mittom Romneyom, stále je dosť tých, ktorí si jeho proroctvo radi prichádzajú vypočuť, napísala agentúra AP. Preto sa aj v piatok nahrnuli desiatky novinárov do mexického tlačového klubu, aby získali novú dávku predpovedí, ktoré sa stali jednou z najpodivnejších a najobľúbenejších mexických novoročných tradícií.

Takže, čo sa tento rok stane podľa veľkého čarodejníka? Vypukne nová vojna na Blízkom východe, chaos vo Venezuele a Barack Obama to bude mať vážne ťažké.

Vázquez ale nemal v zásobe len zlé správy. Rok 2013 podľa neho bude skvelý pre Mexiko, ktoré sa dlhodobo potýka s drogovým násilím a pomalou ekonomikou. "Mexiko získa z ekonomického hľadiska náležité miesto vo svete a stane sa rajom pre investorov," prorokoval Vázquez.

Tento rok podľa neho tiež bude v krajine zabitých oveľa menej ľudí, čo by bol vítaný zvrat dlhodobého trendu. Podľa vyhlásenia mexickej vlády bolo v rokoch 2006 až 2012 za vlády prezidenta Felipe Calderóna zabitých najmenej 70 000 obyvateľov v súvislosti s drogovým násilím.

Na následné otázky potom odpovedal, že chorý venezuelský prezident Hugo Chávez, o ktorého zdravotnom stave po ďalšej operácii rakoviny sa posledné dni špekuluje, to "zvládne na inaugurácii" 10. januára, ale "zomrie do apríla".

Karty mu vraj tiež povedali, že smrť latinskoamerickej popovej hviezdy Jenni Riverovej, ktorá zahynula 8. decembra 2012, nebola nehoda. "Lietadlo by takto nevybuchlo, keby v ňom nebola bomba," povedal. Vyšetrovatelia však nepredložili žiadne dôkazy, že by lietadlo vybuchlo vo vzduchu.

Veľký mexický čarodejník však nemá na konte len prorocké prepadáky. V roku 2006 napríklad správne predpovedal víťazstvo prezidenta Calderóna a v minulom roku správne hlásal, že svet 21. januára 2012 neskončí, pretože je to len "veľká nevinná lož".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu