Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Superbúrka Sandy zabila zatiaľ najmenej 33 ľudí

Po prechode hurikánu Sandy ostáva všade spúšť.
Po prechode hurikánu Sandy ostáva všade spúšť. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Superbúrka Sandy, ktorá zasiahla východné pobrežie USA, si doteraz vyžiadala minimálne 33 ľudských životov. Bez elektriny zostalo najmenej 8,1 milióna domácností a firiem.

Medzi najviac postihnuté oblasti patrí mesto New York, kde búrka spôsobila vážne škody na systéme metra. Podľa newyorského starostu Michaela Bloomberga metro začne opäť premávať najskôr o štyri až päť dní. Od stredy by mala byť obnovená aspoň autobusová doprava.

Zatvorená je newyorská burza i tri hlavné letiská. V dôsledku búrky bolo zrušených vyše 15.000 letov v USA i po celom svete.

V samotnom meste New York podľa Bloomberga zahynulo najmenej desať ľudí. Rozsiahly požiar spôsobený búrkou zničil približne 80 domov v newyorskej štvrti Queens. Celkovo v meste počas búrky vzniklo až 23 požiarov.

Približne štvrtina newyorských domácností a firiem je bez elektriny a obnovenie dodávok prúdu do niektorých štvrtí môže potrvať aj vyše týždňa.

Len týždeň pred prezidentskými voľbami sa americký prezident Barack Obama rozhodol zrušiť predvolebné akcie vo viacerých štátoch, vrátane Floridy a Wisconsinu. Vo Washingtone zostane aj v stredu, keď sa mal zúčastniť na mítingoch v Ohiu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu