Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sandy ochromila dodávky elektriny, bez prúdu je 130 tisíc obyvateľov!

Škody spôsobené hurikánom Sandy
Škody spôsobené hurikánom Sandy (Zdroj: SITA)

OTTAWA - Vyše 130-tisíc kanadských domácností a podnikov sa v utorok ocitlo bez elektriny v dôsledku búrky Sandy, ktorá ešte počas predošlého večera zasiahla územie pozdĺž hranice so Spojenými štátmi. Vietor s rýchlosťou viac ako sto kilometrov za hodinu napáchal škody na elektrických vedeniach a budovách a podľa údajov polície si tiež vyžiadal život ženy, ktorú v Toronte usmrtil uvoľnený pútač.

Kanadská energetická spoločnosť Hydro One informovala, že výpadky postihli viac ako 90-tisíc zákazníkov v provincii Ontário. Ďalších 43-tisíc odberateľov bolo bez elektriny v susednom Québeku, a to prevažne v druhom najväčšom meste krajiny Montreal a jeho okolí. Meteorológovia predpovedajú, že takzvané oko búrky sa v stredu presunie do oblasti Veľkých kanadských jazier a následne sa bude pohybovať severovýchodným smerom pozdĺž Prieplavu svätého Vavrinca.

Takzvaná superbúrka spôsobila rozsiahle elektrické výpadky aj v Spojených štátoch, kde je postihnutých niekoľko miliónov obyvateľov. Podľa oficiálnych zdrojov si Sandy v krajine vyžiadala životy vyše 30 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu