Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vietor sprevádzajúci búrku Sandy bičuje Toronto, jeden mŕtvy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

TORONTO - Ženu zasiahla a zabila padajúca značka na ulici v najväčšom kanadskom meste Toronto v dôsledku silného vetra, ktorý sprevádza približujúcu sa hybridnú búrku Sandy. Tá v noci nadnes zasiahla severovýchodné americké pobrežie.

V čase nešťastia vietor dosahoval rýchlosť 65 kilometrov za hodinu, uviedol hovorca miestnej polície. Verejní činitelia varovali obyvateľov miest Ontario a Quebec, ako aj pobrežných oblastí, aby sa na búrku spojenú s prudkým vetrom a prívalom dažďa pripravili, napriek tomu, že jej sila sa prejaví najmä na východnom pobreží Spojených štátov.

Ničivý živel Sandy sa v noci nadnes spojením so studeným frontom zmenil z hurikánu na hybridnú búrku. Napriek tomu môže jej veterná sila podľa meteorológov zasiahnuť viac ľudí a napáchať väčšie škody ako hurikán. "Superbúrka" následne zasiahla pobrežie v južnej časti amerického štátu New Jersey, približne desať kilometrov od Atlantic City.

Pri newyorskom Manhattane vlny siahali do výšky takmer štyroch metrov. Záplavová voda uväznila v elektrárni spoločnosti Consolidated Edison na východnej strane Manhattanu 19 robotníkov. Jeden zo záchranárov, ktorý nechce byť menovaný, pre agentúru Reuters uviedol, že vnútri elektrárne došlo k výbuchu. Podľa agentúry AP by mala Sandy pokračovať ďalej na sever a severozápad a zasiahnuť i časti územia Kanady.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu