Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Malá biblia

Malá Biblia
Malá Biblia

V týchto dňoch vychádza kniha kníh. Malá biblia je zmenšenou verziou exkluzívnej Zlatej biblie, ktorá pred rokom vyšla v limitovanom náklade a vzbudila na Slovensku veľký rozruch. Vypredala sa za neuveriteľných 6 dní a podobný záujem sa predpokladá aj pri Malej biblii. Jej grafické spracovanie, obsah a použité reprodukcie iluminácií sú rovnaké ako v Zlatej biblii, vďaka čomu sa tiež môže stať rodinným pokladom.

"

Bohato ilustrovaná Malá Biblia obsahuje kompletný text Starého aj Nového zákona. Takmer 300 reprodukcií iluminácií na 1072 stranách odhaľuje brilantnosť knižného umenia mnohých stáročí. Nájdete tu reprodukcie z historických kníh, od Svätováclavskej biblie, najstaršieho nemeckého rukopisu, až po Neapolskú bibliu s jej ohromným obrazovým bohatstvom.

Malá Biblia je spracovaná najmodernejšími tlačiarenskými výrobnými metódami, čo zaručuje jej kvalitu a dlhú životnosť. Celá je šitá v tvrdej väzbe s oblým chrbtom. Každý kus je balený do fólie a vložený do škatule, ktorá spĺňa ochrannú funkciu.

Toto jedinečné bibliofilské umelecké dielo je síce neobsahuje pozlátené doplnky, zlatorez a zlatotlač, no oproti Zlatej biblii je cenovo dostupnejšia pre širší okruh záujemcov. Reprodukcie krásnych iluminácií sú dôkazom majstrovstva umelcov minulých stáročí, aj preto sú starostlivo uschované v trezoroch Rakúskej národnej knižnice.

Biblia je najprekladanejšou a najpredávanejšou knihou na svete. Na Slovensku dlho chýbala Biblia, ktorá by mohla byť ozdobou rodinných knižníc. V roku 2002 vyšla Biblia s pôsobivými ilustráciami Gustava Dorého. Pre veľký záujem vyšla táto Biblia v roku 2006 v novom prevedení. Nová grafická úprava a pozlátené kovové razidlo na obálke knihu ešte viac zatraktívnili.

 

Pozrite si ukážky jedinečných ilustrácií v Malej biblii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu