Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Knižný debut herca Braňa Deáka pokrstila Karin Haydu

Knižný debut herca Braňa Deáka pokrstila Karin Haydu. Herec sa obliekol do toho istého outfitu, aký má na obálke svojej publikácie. Zobraziť galériu (7)
Knižný debut herca Braňa Deáka pokrstila Karin Haydu. Herec sa obliekol do toho istého outfitu, aký má na obálke svojej publikácie. (Zdroj: Ikar)

BRATISLAVA - V jednej z bratislavských reštaurácií v pondelok podvečer pokrstili knižný debut známeho slovenského herca Braňa Deáka s názvom Chute a vône života. Novinku, ktorá čitateľom a čitateľkám prezrádza, ako chutí a vonia život obľúbenému divadelnému a seriálovému hercovi, uviedla do života jeho kolegyňa Karin Haydu. Slávnostný akt vykonala vajíčkom, ktoré rozbila o publikáciu.

V knihe Chute a vňne života od Braňa Deáka sú okrem zaujímavých rozprávaní, autentických dojmov z rôznych miest a receptov na hercove obľúbené jedlá aj fotografie. Dielo vznikalo približne rok, najmä preto, že zachytáva zážitky z mnohých destinácií z celého sveta. Podľa jeho rozprávania knihu napísala novinárka Marcela Heglasová. Deáka predstavuje ako muža, ktorý má rád dobré jedlo a nerobí mu problém postaviť sa za sporák, ale tiež muža, ktorý sadne na motorku a na cestách-necestách objavuje svet a tiež takého, ktorý sa dobre cíti v spoločnosti ľudí, ale rád si vychutnáva aj ticho na chalupe.

Recepty dopĺňajú osobné výpovede herca o tom, čo ho v živote oslovilo, čo v ňom vyvolalo záujem a zanechalo spomienky. "Jedlo má úžasnú schopnosť umožniť vám cestovať v čase. Stačí si privoňať k šošovicovej polievke a razom sa ocitnete doma na Vianoce. Alebo si niekde dáte lasagne a skôr, ako stihnete zraziť podpätky, budete opäť na letnej dovolenke," povedal herec a milovník dobrého jedla. 

Podľa jeho receptov si môžu čitatelia a kulinárski nadšenci pripraviť napríklad Klokaní steak, Bizónie hamburgery či Chlapské brownies. "Jedlo je jedna veľká asociačná mágia, a ten najprirodzenejší spôsob ako udržiavať živé spomienky na výnimočné okamihy," poznamenal na margo svojej knižnej prvotiny Braňo Deák. Publikácia sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu