Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Spoznajte všetky naše krásy: Tipy na slovenskú dovolenku, ktorá stojí za to!

Na to, aby ste sa pokochali krásnou krajinou, nemusíte cestovať do zahraničia. Zobraziť galériu (16)
Na to, aby ste sa pokochali krásnou krajinou, nemusíte cestovať do zahraničia. (Zdroj: PR)

Prečo by ste mali cestovať tisícky kilometrov za novými zážitkami, keď máte kopec krásy rovno pod nosom? Mnohí z nás sa počas leta vyberú za hranice Slovenska, aby si oddýchli niekde pri mori. A pritom krajina pod Tatrami ponúka toľko možností. So správnym sprievodcom v rukách si prídu na svoje úplne všetci. Veľkí aj malí, milovníci pekných ciest, zvedavci, cyklisti, ale hlavne tí, ktorí radi spoznávajú alebo chcú spoznávať krásy našej zeme.

Prinášame ideálne tipy, ako počas letného obdobia zabaviť seba aj deti. Nechajte sa inšpirovať, veď Slovensko je plné krás, o ktorých ste možno ani netušili. Od západu na východ, pešo, autom alebo bicyklom. Stačí si len vybrať...

Slovensko Slovakia Slowakei La Slovaquie - Alexander Vojček, Ján Lacika


Vstúpte do galérie s názvom Slovensko. Uvidíte unikátnu a neobyčajnú zbierku nádherných krajiniek. Nezvyčajne rozmanitý a pestrý je zoznam námetov a tém obsiahnutých v slovenských krajinkách zachytených renomovaným fotografom. Vysoké tatranské končiare aj šíre podunajské roviny, dlhé zalesnené horské pásma i hlboké kotliny plné života. Prírodné scenérie dotvárajú starobylé pamiatky aj moderná architektúra. Príťažlivosť Slovenska znásobujú pamiatky a výtvory zapísané do zoznamu UNESCO, ktoré v tejto knihe, samozrejme, nechýbajú.

77 naj Slovensko - Ján Lacika


Naše malé Slovensko - srdce Európy je bohaté na rôzne kultúrne pamiatky a zaujímavé prírodné úkazy, ktoré v Slovákoch vzbudzujú pýchu a v návštevníkoch z rôznych krajín údiv. Nájdete tu 77 toho NAJ, čo nám naše rodné Slovensko ponúka: mestá, hrady, zámky, stavby ľudovej architektúry, sakrálne pamiatky, vrchy, hory, doliny, skaly, jazerá, jaskyne. Všetko, čo nám príroda pripravila a necháva nás pozerať s otvorenými ústami a veľkým úžasom. V knihe okrem krásnych fotiek nájdete aj balíček akciových vstupeniek.

 


Najkrajšie pešie prechody - Daniel Kollár, Tomáš Trstenský


Turisticky najatraktívnejším územím na Slovensku, kam sa môžete vybrať peši, sú Tatry a Nízke Tatry a z týchto pohorí si v knihe nájdete 11 prechodových trás. Mimoriadnemu záujmu milovníkov pešej turistiky sa teší aj Slovenský raj, Malá Fatra či Veľká Fatra, ktoré sú zastúpené štyrmi trasami. Zostávajúce výlety sú z rôznych (aj menej známych) pohorí Slovenska, avšak patria k skutočným turistickým lahôdkam. Samozrejmosťou sú výškové profily, výrezy máp s priebehom trasy a podrobné praktické informácie časových rozvrhov, stúpaní, klesaní a náročnosti.

 

Najkrajšie autotrasy - Daniel Kollár


Pre tých, ktorí milujú šoférovanie, ponúka táto kniha 25 najkrajších autoturistických trás po Slovensku. Sú v nej zastúpené všetky regióny Slovenska a nechýbajú v nej ani tie najkrajšie horské cesty zjazdné pre autá. Každá z trás nezabúda ani na žiadnu významnú kultúrnu či prírodnú pamiatku. Súčasťou trás sú aj variantné riešenia ako si trasu upraviť, skrátiť či predĺžiť alebo doplniť o odbočky podľa predstáv každého mototuristu. Prezrite si tie najkrajšie panoramatické úseky.

 

Najkrajšie cyklovrcholy - Daniel Kollár, Karol Mizla


Cyklovýstup na Veľkú Javorinu, Inovec, Vtáčnik, Kráľovu hoľu, Volovec, Eliášovku či Folkmarskú skalu - to je skutočná lahôdka pre milovníkov cyklistiky. Kniha Najkrajšie cyklovrcholy je určená pre všetkých milovníkov horskej cyklistiky či jazdy v lesoch. Pri každej trase je okrem itinerára, profilu a prehľadnej mapy uvedený aj typ trasy. Štrnásť trás je okružných, ostatných jedenásť prechodových. Pri každom cyklovrchole je aj všeobecný opis kopca a výstupových ciest. Okrem 25 hlavných vrcholov môžete pokračovať v ďalších 21 vedľajších. Nájdete tak de facto opisy výstupov na 46 cyklovrcholov.

Najkrajšie hrebeňovky - Daniel Kollár, Karol Mizla, Tomáš Trstenský


Kniha je určená predovšetkým peším turistom a je sprievodcom po najkrajších hrebeňovkách Slovenska. Okrem základného opisu každej trasy v knihe nechýba množstvo zaujímavostí a príbehov súvisiacich s jednotlivými miestami. Samozrejmosťou sú výškové profily, výrezy máp s priebehom trasy a podrobné praktické informácie časových rozvrhov, prevýšení a náročnosti.

 

Najkrajšie doliny - Ján Lacika


Časopis Krásy Slovenska v minulých rokoch uverejnil čitateľský rebríček najkrajších dolín a práve v nadväznosti naň sa autor obľúbených kníh o Slovensku Ján Lacika rozhodol pripraviť a vydať knihu Najkrajšie doliny. V tejto knihe nájdete až 40 dolín, ktoré boli vybraté spolu s názormi čitateľov spomínaného časopisu.

 

Turistický atlas Slovensko 1:50 000 


Najpodrobnejší atlas Slovenska v mierke 1 : 50 000. Jeho základom je  podrobná turistická mapa doplnená o značené aj pripravované cyklotrasy vrátane ich čísel. Samozrejmosťou sú vrstevnice po 10 m a tieňovaný reliéf terénu. Atlas je usporiadaný do poriadača (šanónu) a je vložený do kartónovej krabičky. Jednotlivé listy sa teda dajú jednoducho vybrať, vložiť do pripraveného PVC obalu a takto chránené použiť na turistiku či cykloturistiku. Celé územie Slovenska tak nájdete na cca 400 mapových stranách.

 

Východné Slovensko - David Petr-Ludvík Petr


Hovorí sa, že východné Slovensko je chudobné, to však určite neplatí pre jeho krásy a pamiatky. S knihou Východné Slovensko nájdete tie najkrajšie výlety, príbehy, povesti, históriu, turistiku v lete, v zime, na bicykli, po vode aj vlakom. Súčasťou publikácie sú farebné mapy a fotografie, ubytovacie a stravovacie zariadenia, informačné centrá, hrady, zámky, múzeá a galérie, dôležité kontakty a ďalšie užitočné informácie o tomto kraji.

 

 

Stredné Slovensko - Kolektív


K strednému Slovensku to nie je ďaleko ani z východu ani zo západu... Spoznajte krásne potulky stredným Slovenskom krížom-krážom. Aj v tejto knihe nájdete krásne výlety, príbehy, povesti, históriu, turistiku v lete, v zime, na bicykli, po vode aj vlakom. Súčasťou publikácie sú farebné mapy a fotografie, ubytovacie a stravovacie zariadenia, informačné centrá, hrady, zámky, múzeá a galérie, dôležité kontakty a ďalšie užitočné informácie o tomto kraji.

 

Západné Slovensko - David Petr-Ludvík Petr


Sprievodca Západné Slovensko uzatvára trojdielnu edíciu Slovensko krížom-krážom. Kniha zahŕňa Bratislavský, Nitriansky, Trenčiansky a Trnavský kraj, ktoré sú doplnené o Hornú Nitru s Prievidzou a Handlovou. Opis každej oblasti dopĺňa mapa a nechýbajú ani praktické informácie o ubytovacích a parkovacích možnostiach, otváracích hodinách pamiatok a pod. Čitatelia určite ocenia aj tipy na výlety pre milovníkov pešej turistiky či cykloturistiky.

Slovensko Bratislava - Vladimír Bárta


Unikátna dvojkniha predstavuje Slovensko s jeho historickými, prírodnými pamiatkami a krásami aj s naším hlavným mestom Bratislavou. Prednosťou publikácie je jej čitateľnosť aj pre zahraničných hostí, pretože texty sú nielen v slovenčine, ale aj vo svetových jazykoch - angličtine, francúzštine, nemčine, poľštine, ruštine, taliančine a španielčine. Knihu iste privítajú aj návštevníci Slovenska, ktorí sa v jednom diele oboznámia nielen s Bratislavou, ale získajú prehľad aj o ďalších superlatívoch Slovenska.

 

1000 zaujímavostí Slovenska, 3. vydanie - Lacika Ján


Atraktívna obrázkovo-textová kniha je zbierkou najkrajších diel prírody a človeka. Výstižne vypovedá o Slovensku, o tom, že jedinečnosť tejto krásnej krajiny si skutočne zaslúži pozornosť. Bralá, veľhorské štíty, lesostepi, nížiny, minerálne pramene a kúpele. Všetky umelecké štýly, ktorými sa vyznačujú nádherné kaštiele, vyplienené zámky i ruiny hradov a opevnení. Moderná infraštruktúra krajiny si uvedomila svoju cenu a ponúka všetko potrebné na moderné dovolenkovanie - dobre vybavené lyžiarske svahy, turistické trasy, perfektné vodné plochy, salaše, hotely...

 

Regionálne múzeá - Peter Maráky


Najvýznamnejšie regionálne múzeá a ich expozície v jednotlivých oblastiach Slovenska. Publikácia sa snaží byť tak trochu aj sprievodcom a jej cieľom je poskytnúť čitateľovi komplexnú predstavu o múzeu skôr, ako ho navštívi. Obsahuje informácie o 36 múzeách. Zastúpené sú všetky regióny Slovenska, pričom múzeá sú zoradené geograficky od západu na východ. Na záver nechýba krátky prehľad všetkých múzeí s kontaktnými údajmi vrátane webových stránok.

 

Hrady, zámky a kaštiele na Slovensku - Peter Maráky


Bohato ilustrovaná kniha Hrady, zámky a kaštiele približuje čitateľovi históriu i súčasnosť, vzhľad a zaujímavosti o majiteľoch 43 najvýznamnejších objektov na Slovensku. Dopĺňajú ich informácie o heraldike a genealógii najdôležitejších rodov, ktoré v nich sídlili. Okrem množstva obrazového materiálu čitateľ nájde aj erby rodov či miest, mapu Slovenska s presnou lokalizáciou každého spomenutého objektu, ako aj mapu Uhorska na lepšiu orientáciu o ďalších mestách spomínaných v texte.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu