Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pripravte si super jedlo: Budete prekvapení, čo vykúzlite aj bez mäsa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

Ani vy si neviete predstaviť život bez mäsa? V hlave sa vám rozsvecuje kontrolka a vlasy stavajú dupkom, keď niekto povie, že je vegetarián? Bezmäsité jedlá ale majú v našej kuchyni popredné miesto. Pre niektorých dokonca také, ktoré sa nedá zastúpiť a ani ničím nahradiť. Keď sa zahľadíte do minulosti, tak si uvedomíte, že sa mäso jedávalo len v nedeľu. Naše staré mamy najviac míňali zemiaky, múku, zeleninu a ovocie alebo hríby, aby zahnali hlad. No a za tú dlhú dobu toto vyváranie vyšperkovali k dokonalosti. Inšpirujte sa.

V novinke od obľúbeného autora kuchárskych kníh Renata Magáta Babičkine jedlá bez mäsa nájdete jedlá slané, sladké, varené i pečené. Jednoducho, každému podľa jeho chuti. A že je tých chutí neúrekom, uvidíte sami. V niektorých receptoch nájdete síce aj mäsko, klobásku či slaninku, ale nie ako hlavnú ingredienciu. 

V publikácií Babičkine jedlá bez mäsa si budete mať možnosť pripraviť mnoho receptov zo zemiakov, strukovín, húb, múčne jedlá, nákypy a žemľovky, jedlá zo syra alebo z vajec. Nechýba ani veľa tipov na prípravu príloh, napríklad dusené zemiaky, pečená zemiaková kaša, rýchle opekané zemiaky, zemiakové pusinky, krokety, ryža na mrkve, knedľa varená v pare, karlovarská knedľa, viedenská knedľa...

"Polovica toho, čo zjeme, udržuje nažive nás, druhá polovica udržuje nažive lekárov".
Platón

Ukážka z knihy:
Zapekané bryndzové palacinky
Budete potrebovať: 3 vajcia, 300 ml mlieka, 8 - 10 lyžíc hladkej múky, štipku soli, olej na vyprážanie a vymastenie misy.
Na plnku: 300 g bryndze, 100 ml kyslej pochúťkovej smotany, jarnú cibuľku alebo pažítku, 150 ml smotany na šľahanie, 1 vajce, soľ.

Postup: Z vajec, mlieka, múky a zo soli  vypracujte hladké hustejšie cesto. Panvicu potrite olejom, nechajte ho zohriať a pripravte na ňom 12 palaciniek. Prelisovanú bryndzu, kyslú smotanu, posekanú cibuľku a soľ poriadne premiešajte. Touto zmesou naplňte palacinky a zložené ako šatôčky dajte do vymastenej zapekacej misy. Smotanu na šľahanie rozmiešajte s vajcom a nalejte na palacinky. Dajte na 20 minút do stredne vyhriatej rúry.

Prajeme dobrú chuť!

Kniha Babičkine jedlá bez mäsa sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu