Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Strhujúci lov na ľudí sa začína...

(Zdroj: Ikar)

Ľudstvo je na pokraji vyhynutia. Zrodila sa nová rasa. Zostávajúci ľudia sa musia prispôsobiť alebo zomrú. Ústredná téma príbehu amerického spisovateľa Andrewa Fukudu prináša vzrušujúcu zápletku, kde boj o prežitie je každodennou súčasťou života ľudí, ktorí ešte na zemi zostali. Prvá časť trilógie s názvom Lov vychádza vo Vydavateľstve Fragment práve dnes.

Sedemnásťročný Gene žije v spoločnosti novej rasy, ktorá obýva zem už po niekoľko desaťročí. Novodobí upíri sa líšia od ľudí vo viacerých ohľadoch. Mnohí z nich skutočného človeka nikdy vo svojom živote nevideli, ale túžia po ňom väčšmi než po čomkoľvek inom. Po jeho krvi, po jeho mäse... Gene prísne stráži svoje tajomstvo.

Odmalička ho otec vychovával tak, aby sa nelíšil od ostatných, aby za každú cenu prežil. Každý deň v škole sa snaží byť čo najnenápadnejší, je osamelý a s nikým sa nepriatelí. Stačila by len malá nepozornosť, malá chyba, ktorá by sa mu stala osudnou. Všetko sa však zmení v okamihu, keď je vybraný do najprestížnejšej zábavy, ktorá sa už roky neuskutočnila. Zúčastní sa lovu na posledných ľudí – „glupanov“.

Ako dokáže Gene prežiť medzi ostatnými krvilačnými súpermi? Ako dokáže utajiť to, že nedokáže bežať rýchlosťou blesku, že ho slnečné lúče nespália, že mu na tele rastú chlpy, a ako skryje svoj silný ľudský pach na mieste, kde takmer nie je ani kvapka vody?

Andrew Fukuda sa narodil na Manhattane a vyrástol v Hongkongu. Po štúdiách histórie na Cornellovej univerzite pracoval v čínskej štvrti. Jeho prvá kniha Crossing sa umiestnila medzi desiatimi najlepšími v rebríčku prvotín a krimi románov za rok 2010. Jeho druhá kniha Hunt (Lov) vyšla v roku 2012. Po jej vydaní sa stal Andrew Fukuda spisovateľom na plný úväzok.

„Smutné, vkusné, desivé – skvelý debut.“ Booklist

„Fukuda v tomto desivom a kreatívnom dobrodružstve otáča žáner upírskeho románu naruby. So vzrušujúcou zápletkou, ktorá je podkreslená paranojou, strachom z odhalenia a sociálnej klaustrofóbie napĺňa potenciál trileru a zároveň kladie základy pre ďalšie knihy.“ – Publishers Weekly

Kniha Lov sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu