Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Iba jeden rok: O láske, hľadaní a o tom, že jedno osudové stretnutie niekedy stačí

Iba jeden rok Zobraziť galériu (2)
Iba jeden rok (Zdroj: ipark.sk)

BRATISLAVA – Román Iba jeden rok americkej autorky Gayle Formanovej prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Vychádza v edícii Svetový bestseller.

Iba jeden rok je romantickým, emotívnym pokračovaním románu Iba jeden deň. Zvláštny a dojímavý príbeh dvoch úplne rozdielnych a predsa v mnohých veciach podobných mladých ľudí. Rozprávanie o ich dozrievaní, o hľadaní šťastia, lásky a nachádzaní samého seba.

Keď sa Willem preberie z bezvedomia, netuší, kde je – v Prahe, v Dubrovníku alebo doma v Amsterdame? Francúzsky lekár mu ošetril ranu na hlave, ale Willem utŕžil aj inú, ktorú navonok nevidieť, napriek tomu bolí. Mladý Holanďan je zase sám a naliehavo potrebuje nájsť dievča, peknú Američanku, ktorú pomenoval Lulu, lebo jej pravé meno nepozná. Strávili spolu čarovný deň v Paríži a niečo na tom dni alebo dievčati núti Willema položiť si otázku, či im nie je súdené zostať navždy spolu. Opäť sa vydáva na cesty, blúdi od Mexika až po Indiu a dúfa, že to dievča ako zázrakom znovu stretne. Ale keď mesiace plynú a Lulu mu stále uniká, Willem začína pochybovať, či ruka osudu je naozaj taká silná, ako si myslel. Do stretnutia s Lulu bol Willem človek, ktorý žil zo dňa na deň a celkom mu stačili náhodné známosti na jednu noc. Až keď ju spoznal si uvedomil, že stráca čas, že jeho život mu preteká pomedzi prsty ako zrnká piesku. Jedno osudové stretnutie s Allyson ho natoľko ovplyvnilo, že už bez nej nemôže žiť. 

Iba jeden deň a Iba jeden rok sú knihy, ktoré čitateľa chytia za srdce. Bude pri nich nielen snívať, uvažovať o osudových stretnutiach, ale aj premýšľať nad tým, nakoľko sme zrkadlom želaní nášho okolia a nakoľko sme to naozaj my sami.

Bestseller plný romantiky a emócií Iba jeden rok nájdete v internetovom obchode iPark.sk>>

Gayle Formanová je úspešná americká spisovateľka a novinárka, ktorej články sa objavujú v mnohých známych publikáciách. Je autorkou bestsellerov If I Stay (Ak zostanem, Ikar 2010), Where She Went (Kam odišla) a ďalších. Z anglického originálu Just One Year (Dutton Books, an imprint of Penguin Group, New York 2013) preložila Jana Seichertová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu