Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Život bez liekov a chorôb

Život bez liekov a chorôb Zobraziť galériu (8)
Život bez liekov a chorôb (Zdroj: Ikar)

Zamysleli ste sa nad tým, prečo niektorí z nás bývajú chorí častejšie ako ostatní? Čo je dôvodom, že sme náchylnejší na chorobu? A keď ochorie niekto z rodiny, či kolega v práci, musíme to chytiť aj my? Odpovede nájdete v novinke Superimunita, ktorá ukazuje, že sa dá žiť aj bez liekov a chorôb.

Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Kliatba (Jana Pronská)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kliatba (Jana Pronská)

Kráľovná slovenskej historickej romance je tu s novým strhujúcim príbehom a tentoraz budú jej čitateľky možno trošku prekvapené. Áno, opäť nechýba príbeh opradený tajomstvom, láska, horúca vášeň a podlé intrigy. Ale tentoraz Jana Pronská umne vplietla do napínavého deja aj nadprirodzené sily, prekliatie a kliatbu, ktorú sa hlavní hrdinovia snažia zlomiť. Pred mnohými stáročiami Markus chladnokrvne obetoval snúbenicu Aniku, aby si užíval s milenkou – čarodejnicou Solveig. Zúfalá Anikina matka však naňho uvalila kliatbu večného života, ktorú sa mu nedarí zlomiť, až raz na Čierny hrad príde krásna a výnimočná Verena...

Prebudili ma anjeli (Monika
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Prebudili ma anjeli (Monika Jakubeczová)

Štyridsať rokov prežila bez Boha, mala úspešný a spokojný život na vidieku, čítala ezoteriku. Začala meditovať a tak do jej života vstúpili anjeli. Spočiatku bola dezorientovaná, diali sa s ňou nevysvetliteľné veci, no rýchlo pochopila – spoznala skutočný duchovný život. Zistila, čo je jej poslaním a jej život sa zmenil. Našla v sebe Svetlo. Toto je skutočný príbeh autorky, ktorá dnes podniká, lieči a odovzdáva odkazy anjelov. Jozef Banáš po prečítaní knihy povedal – „Táto kniha je ako úrodná pôda, a keď do nej zasejete semienko, vyrastie z neho košatý strom poznania, pochopenia, viery a lásky.“
SuperImunita (Joel Fuhrman)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

SuperImunita (Joel Fuhrman)

Čo by ste povedali na život bez liekov a chorôb? Dá sa to, len treba na to myslieť. Toto je základný sprievodca zdravou výživou, ktorý vám pomôže zvýšiť obranyschopnosť vášho tela a žiť tak dlhšie, zdravšie a bez chorôb. Autor je renomovaný odborník a lekár, ktorý sa špecializuje na prevenciu a liečbu chorôb. Kniha je tak návodom, čo robiť a čomu sa vyhýbať pri prevencii chrípky a angíny. Ponúka návod, ako dosiahnuť a udržať si ideálnu hmotnosť. Súčasťou knihy je aj dvojtýždňový jedálny lístok a vyše 80 chutných receptov. Takže ešte raz otázka – existuje tajomstvo, ako zostať zdravý?:-)

Životy minulé a budúce
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Životy minulé a budúce (Brian L.Weiss)

Autor je svetovo uznávaným odborníkom na regresnú terapiu, píše o minulých životoch a pred časom si ho do svojej šou pozvala Oprah Winfrey. ,,Ak sa spoliehate na rady iných ľudí, môžete urobiť veľmi veľa chýb. Vaše srdce vie najlepšie, čo potrebujete,“ myslí si B.L.Weiss. Jeho najnovšia kniha ukazuje, ako vďaka poznaniu našej budúcnosti môžeme zlepšiť prítomnosť a zbaviť sa tak rôznych fóbií či tráum. ,,Zabudnite na minulosť. Tá je preč. Poučte sa z nej a nechajte ju tak,“ radí v knihe. Opäť tak prekračuje hranice a necháva pacientov prejsť až do ďalekej budúcnosti, aby si zlepšili svoj život duševne i fyzicky.

Krajina večného leta (Lee
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Krajina večného leta (Lee Carroll)

Druhá kniha tajomnej urban fantasy Čierna labuť vzlieta. Šperkárka Garet Jamesová sa postupne vyrovnáva so šokujúcim odhalením, že je poslednou z rodu žien, ktoré sa zaprisahali chrániť svet pred zlom. Dostáva znamenie od upíra Willa Hughesa, ktorý jej raz pomohol poraziť sily temna a zabrániť tak zničeniu New Yorku, no potom záhadne zmizol. Teraz sa ho Garet vydá hľadať do Paríža a pritom sa zoznámi s mnohými záhadnými i bizarnými bytosťami. Každé stretnutie v prítomnosti i v minulosti Garet privádza bližšie k Willovi, ktorý sa chce zmeniť z upíra na človeka. 

Arnarove deti (Blanka Gondová)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Arnarove deti (Blanka Gondová)

Nestáva sa často, aby slovenská autorka písala ságu o Vikingoch a previedla vás autentickým Islandom či Nórskom. Gondová to zvládla aj vďaka pobytu v týchto krajinách a priateľovi Magnúsovi, ktoré jej bol inšpiráciou i pomocníkom. Napísala tak príbeh, ktorý sa začal pred mnohými stovkami rokov v krajine ohňa a ľadu, na Islande. Okorenila ho severskými mýtmi, bohmi, dobrodružstvom a láskou. Ak teda máte radi tému Vikingov, pohanskej mytológie a historického obdobia, táto novinka je pre vás ako stvorená. Je plná čarov a mágie.

Kolo, kolo mlynské
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kolo, kolo mlynské

Pod klobúkom na jednej nove stáva – viete, čo je to? No predsa hubaJ Táto knižka ponúka vyše 110 strán hádaniek, hier, rečňovaniek, prísloví, kolied, vinšov i balád. Nechýbajú pesničky, či povesti a rozprávky. Z knižky tak môžete deťom čítať pred spaním napríklad o dievčičke, čo slúžila u kozičiek, či o kocúrovi, čo sa v čižmách vybral do sveta. Alebo aj mechúrikovi, ktorý bol na svete sám ako palec a tak sa vybral do sveta... Ale viac prezrádzať nebudem – ak máte malé deti, siahnite po tejto knižke, ktorú dopĺňajú ilustrácie mladej a šikovnej Kataríny Gasko. 

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu