Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Konflikt medzi bývalým smerákom a Beblavým: Líder Spolu spájaný s Gorilou, okamžitá reakcia

Miroslav Beblavý a Martin Borguľa Zobraziť galériu (3)
Miroslav Beblavý a Martin Borguľa (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Súčasný programový líder mimoparlamentnej koalície PS/Spolu Miroslav Beblavý sa rozohnil po tom, ako si prečítal status bývalého člena strany Smer-SD, ktorý pôsobil aj na úrovni komunálnej politiky v Bratislave, Martina Borguľu. Za celým konfliktom je v súčasnosti opäť rezonujúca kauza Gorila.

Vášne vyvolal status bývalého člena vládnej strany, ktorý hovorí o prepojení Beblavého na kauzu Gorila. V kontexte udalostí spomína Annu Bubeníkovú, ktorá je bývalou predsedníčkou výkonného výboru Fondu národného majetku Slovenskej republiky nominovaná stranou SDKÚ-DS. "Čo majú spoločné Miroslav Beblavý a Bubeníková z Gorily? Brat Miroslava Beblavého - Pavol - je dodnes blízky spolupracovník Anny Bubeníkovej," píše Borguľa na sociálnej sieti.

Konflikt medzi bývalým smerákom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Martin Borguľa)

Ten následné spomína aj ďalších príslušníkov rodiny Miroslava Beblavého. Hovorí o tom, že jeho otec mal sprivatizovať a likvidovať firmu Palma, či o tom, že jeho brat Pavol pôsobil v predstavenstve spoločnosti Corwin a mal byť blízkym spolupracovníkom Bubeníkovej.

Beblavý s ostrou reakciou a ako to bolo s bratom

Predseda Spolu-OD to len tak nenechal a onedlho na svojej nástenke vyrukoval s novým príspevkom práve k tejto téme. Borguľu nazval prefláknutým (ex)smerákom, ktorý zbohatol na verejných zákazkách od iných členov Smeru. "Ťahať do vašich špinavých hier môjho brata či otca, moju rodinu, je neprípustné," začína Beblavý.

Následne pristúpil k vysvetľovaniu podrobností. "Áno, brat kedysi pôsobil v developerskej firme Corwin Capital, kde podľa médií dodnes pracuje Anna Bubeníková. Z firmy odišiel pred takmer šiestimi rokmi po tom, čo mal konflikt s vedením. Hovorí to niečo o mne? Nie. Nielen preto, že ide o môjho brata, nie mňa. Ale aj preto, lebo práve v tom jednom roku, keď tam obaja pôsobili, som Annu Bubeníkovú stíhal ako predseda výboru pre nezlučiteľnosť funkcií," tvrdí v reakcii Beblavý.

Konflikt medzi bývalým smerákom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Miroslav Beblavy)

Spoločná kaderníčka

V závere predstaviteľ strany Spolu ešte sarkasticky poznamenal: "Pán Borguľa, moja mama a vaša mama majú roky spoločnú kaderníčku. Stretávajú sa u nej, dokonca sa rozprávajú. Nijako to však nedokazuje, že by som bol prepojený na amorálnych smerákov, ako ste vy. Dajte pokoj mojej rodine," uzatvára Beblavý.

Viac o téme: Miroslav BeblavýGorilaMartin Borguľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu