Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Organizátori oznámili ďalší protest: Podajú trestné oznámenie na vyšetrovateľa

BRATISLAVA - Organizátori protestov Gorila dnes podajú trestné oznámenie na bývalého šéfa Úradu boja proti korupcii Tibora Gašpara pre skartáciu materiálov súvisiacich s kauzou Gorila. Informoval o tom na tlačovej besede jeden z organizárotov Peter Pčolinský.

Materiály boli skartované v máji 2008. Podľa trestného oznámenia mal Gašpar svojím konaním zmariť vyšetrovanie podozrení zo závažnej trestnej činnosti, o ktorej políciu informovala Slovenská informačná služba.
Organizátori ďalej vyzvali predstaviteľov všetkých kandidujúcich strán, aby sa do piatkového poludnia zaviazali, že prvým krokom v prípade ich postupu do parlamentu bude naplnenie ich požiadaviek.

"Nech sa vyjadria, či to myslia úprimne alebo nie," zdôraznil Pčolinský s tým, nech sa pod to podpíšu, keď teraz pred voľbami všetci všetko sľubujú. Podľa jeho slov ide o zrušenie trestnoprávnej imunity poslancov, zmenu zákona o referende tak, aby jeho výsledok bol platný, ak bude prijatý nadpolovičnou väčšinou účastníkov a zrušenie politických nominácií do kontrolných inštitúcií a podnikov s majetkovou účasťou štátu.

Ľudia, ktorí sa nemôžu zúčastniť na protestoch, by si mali podľa jednej z organizátorov protestu Ľubice Lehotskej zapáliť sviečku v okne každý večer o 20:00 až do volieb ako tichú podporu protestujúcich.

Organizátori dnes potvrdili termín piatkového protestu v Bratislave. Začne sa o 16:00 na Hviezdoslavovom námestí. Piatkové zhromaždenie by malo vyvrcholiť pochodom, podľa Pčolinského si na Facebooku zvolili trasu cez Vajanského nábrežie, Karadžičovu ulicu, Trnavské mýto, sídlo SDKÚ v Ružinove a cieľ bude centrála Smeru-SD na Súmračnej ulici. O tom či sa budú organizovať v piatok zhromaždenia v iných mestách, rozhodnú organizátori dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu