Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Radičová vydá knihu spomienok: Popíše v nej zákulisné hry aj Gorilu!

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA – Premiérka Iveta Radičová, ktorej sa onedlho končí funčné obdobie a ktorá avizovala, že odchádza "do civilu", prekvapila. Dokončuje totiž knihu o svojom pôsobení v politike. Má popisovať pravdu o zákulisných hrách a Radičová sa vraj nevyhne ani megakauze Gorila.

V knihe sa verejnosť údajne dozvie aj isté informácie týkajúce sa aktuálnej kauzy Gorila, ale aj pádu jej vlády. Pracuje na nej spolu s novinárkou a spisovateľkou Ľubou Lesnou, ktorá momentálne pôsobí ako analytička Úradu vlády.

Mali by v nej byť veci zo zákulisia, ktoré sa ešte nedostali na verejnosť. Premiérka však tvrdí, že to nevyvolá žiadny škandál ani politickú búrku. "Som presvedčená o tom, že dodržíme mieru vkusu a únosnosti v každej téme," podotkla Lesná.

Bola by rada, keby kniha vyšla v čo najkratšom čase, pričom dúfa, že to stihnú do júna. "Ale nezaručujem. Namiesto kúrenia a svietenia, ako nám to odporučil expremiér Robert Fico, má pani premiérka taký zaneprázdnený program, že na to nemala dostatok času," priblížila. Chce v nej obsiahnuť Radičovej názory, osobné zážitky, ale i skúsenosti z vysokej politiky. Považuje ju za vynikajúcu rozprávačku a neuveriteľne inteligentného človeka. "Takže tá knižka bude skvelá," dodala Lesná.

Na svojom konte má Lesná knihu o únose syna bývalého prezidenta Michala Kováča a publikáciu, ktorá približuje zákulisie slovenskej tajnej služby. V roku 2007 vydala detektívny román Prípad medička, pri ktorom sa inšpirovala únosom a vraždou Ľudmily Cervanovej.

Radičovej spomienky nie sú jedinou publikáciou, ktorá chce odhaliť zákulisie slovenskej politiky. Okrem chronicky známej knihy novinára Toma Nicholsona, ktorá zatiaľ na Slovensku nesmie vyjsť, sú to napríklad pamäti expremiéra Vladimíra Mečiara.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu