Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Radičová stretnutia s J. Haščákom nepoprela

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) sa stretávala so zástupcami investičnej skupiny Penta. Na otázku, či sa stretla aj s podnikateľom Jaroslavom Haščákom, spomínaným v spise Gorila, u seba doma, ako to v nedeľu (29.1.) naznačil jej predchodca na poste Robert Fico (Smer-SD), však priamo neodpovedala.

"Je prirodzené a nevyhnutné, že predstavitelia jednej z najvýznamnejších podnikateľských skupín komunikujú a stretávajú sa so zástupcami politického spektra... Medzi verejných činiteľov, s ktorými zástupcovia Penty komunikovali, patrila aj premiérka Radičová," potvrdil stretnutia denníku SME hovorca investičnej skupiny Martin Danko. Kde sa tieto stretnutia konali, ani čo bolo ich obsahom však nespresnil.

Radičová pritom v januári podobné kontakty popierala. "Ja som zvolila spôsob, ktorý bol možno jeden z dôvodov úplného vyvrhnutia z politiky, že som sa so žiadnym biznismenom ani podnikateľom nestretla," citoval denník jej vyjadrenie pre Slovenský rozhlas. Otázku stretnutí premiérky priamo s Haščákom otvoril šéf Smeru-SD, keď sa moderátorka Slovenskej televízie pokúšala zistiť, či on sám môže potvrdiť pravosť spisu Gorila. Ten spomína, že sa s podnikateľom mal v roku 2006 stretnúť aj líder Smeru-SD.

"Veríte mi, že pán Haščák bol niekoľkokrát v rodinnom dome u Ivety Radičovej?" reagoval protiotázkou expremiér. "Na takéto výkriky Roberta Fica nemienime reagovať... Predpokladáme, že ste si všimli, že zatiaľ čo meno premiérky sa v spise Gorila nenachádza, meno Robert Fico sa tam nachádza hneď niekoľko ráz," odpovedal na to tlačový odbor Úradu vlády SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu