Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podľa Weissa Spišiak použil políciu na politickú hru

Ivan Weiss
Ivan Weiss

BRATISLAVA - Vyšetrovanie pravosti údajov v podpisových hárkoch hnutia 99% pre založenie strany 99% - občiansky hlas je podľa jedného z lídrov hnutia Ivana Weissa "čisto politické".

Reagoval tým na tlačovú konferenciu policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka, ktorý informoval o preverovaní údajov. "On nám chce naozaj nahovoriť, že toto nie je politické?," pýtal sa Weiss. Spišiak podľa neho použil políciu, aby krátko pred voľbami zahral politickú hru.

"Ak pán Spišiak chce robiť politiku, nech kandiduje za politickú stranu," vyhlásil Weiss. Podľa neho polícia zatiaľ nekontaktovala žiadneho predstaviteľa strany, ani nikoho, kto pre jej založenie zbieral podpisy. Weiss povedal, že má záujem o dôkladné vyšetrovanie kauzy, ale nie o "nátlakovú akciu na 15.000 ľudí za tri dni".

"Možno by mal pán Matovič posielať na detektor lži pána Spišiaka s dvoma otázkami, či je táto akcia politicky motivovaná a či robí pre jednu Gorilu zo Slovnaftu," uzavrel Weiss.

Policajti v súčasnosti na pokyn policajného prezidenta preverujú všetkých približne 15.000 mien, ktoré sú uvedené v podpisových hárkoch pre vznik strany 99% - občiansky hlas. Pri prvotnom preverovaní sa zistilo, že niektoré údaje v hárkoch sú falošné. Informoval o tom dnes Spišiak. Hnutie 99% toto vyšetrovanie považuje za akciu namierenú na jeho diskreditáciu a zastrašovanie jeho sympatizantov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu