Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na kampani 99% robí aj Obamov tím, jedna návšteva stojí 60 tisíc eur

Pavol Pavlík a Alena Dušatková
Pavol Pavlík a Alena Dušatková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Svoju mediálnu kampaň zverila strana 99% do rúk prestížnej americkej mediálnej agentúry AKPD message and media. Tá vyniesla do prezidentského kresla aj amerického prezidenta Baracka Obamu. Informovalo o tom dnešné vydanie Hospodárskych novín.

Podľa informácií denníka prichádzajú z Ameriky do Bratislavy raz mesačne traja odborníci maximálne na tri dni. Ich úlohou je priebežne nastavovať smerovanie kampane. Za jednu návštevu si inkasujú približne 60 tisíc eur.
      
Hospodárskym novinám spoluprácu potvrdil jeden z troch volebných lídrov. "Poradenské služby," konkretizoval stručne člen kandidátky Pavol Pavlík spoluprácu s Američanmi, avšak následne požiadal redaktorku periodika, aby informáciu nezverejňovala.
      
Líderka strany Alena Dušatková najprv tvrdila, že o ničom nevie, neskôr poslala reakciu, v ktorej označila spoluprácu za lož. "Snahu umlčať občiansky hlas, okrem iného aj podsúvaním falošných informácií médiám, považujeme za neuveriteľne drzý útok na 99% občanov."
      
Hovorkyňa strany Michaela Salajová trvala na tom, že s Američanmi nespolupracujú. "Ani oni vám to nepotvrdili," povedala na adresu AKPD. "Nemôžem to potvrdiť, ani vyvrátiť," reagoval viceprezident AKPD Joe Goldberg.
      
V USA sa podľa Hospodárskych novín nachádzal vo štvrtok 2. februára aj oficiálny sponzor strany Ivan Weiss.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu