Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krulčik odstupuje z kandidátky strany 99 % kvôli Gorile

Sprava: Milan Mrázik, Mário Radačovský, Ján Sido počas TB občianskej iniciatívy 99%
Sprava: Milan Mrázik, Mário Radačovský, Ján Sido počas TB občianskej iniciatívy 99%

BRATISLAVA - Kandidát mimoparlamentnej strany 99 percent Jozef Krulčik sa nebude uchádzať o podporu voličov. Svoje rozhodnutie zdôvodnil medializáciou jeho mena v súvislosti s kauzou Gorila.

"Robím to aj napriek tomu, že moja osoba sa v tomto spise spomína len okrajovo v súvislosti s mojím vymenovaním do funkcie člena dozornej rady Východoslovenskej energetiky (VSE)," vysvetlil Krulčik v stanovisku pre médiá.

Zdôrazňuje pritom, že v spise nefiguruje ako podozrivý z účasti na rozsiahlej korupcii, na rozdiel od iných aktérov tejto kauzy. "Funkciu člena dozornej rady VSE som vykonával čestne a zodpovedne. Odstúpiť z kandidačnej listiny som sa rozhodol preto, aby nevznikli žiadne politické pochybnosti o bezúhonnosti hnutia," uviedol.

Krulčik nie je prvým, kto opustil kandidátku niekoľko týždňov pred voľbami. K najmasovejšiemu odchodu došlo v hnutí OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, ktoré v utorok (7.2.) opustilo hneď 24 ľudí. Pre kauzu Gorila sa vzdal kandidatúry Ján Rejda zo strany PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ. Tú istú stranu opustili aj Marek Székeli a Jaroslav Plunár. O jedného kandidáta prišla SDĽ a štyria opustili volebnú listinu Strany občanov Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu