Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bugár: Tajomník maďarského rezortu priamo zasahuje do volieb

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tajomník maďarského ministerstva zahraničných vecí Zsolt Németh priamo zasahuje do slovenských parlamentných volieb, keď odporúča voliť SMK. V reakcii na Némethovo vyjadrenie, že maďarská vláda považuje za žiaduce, aby SMK v nadchádzajúcich voľbách uspela, to uviedol predseda Mostu-Híd Béla Bugár.

Németh odôvodňuje svoje tvrdenie tým, že nepostrádateľnou podmienkou zachovania Maďarov žijúcich na Slovensku je existencia systému maďarských inštitúcií. "Čo sa týka práv maďarskej menšiny, práve súčasná vládna koalícia urobila dosť veľký krok dopredu," zdôraznil pre Bugár.
      
Vo svojej utorkovej prednáške o národe a národnej politike na budapeštianskej Univerzite Corvinus štátny tajomník konštatoval, že okrem zahraničných Maďarov očakáva od národnej politiky maďarskej vlády úspechy aj maďarská spoločnosť; zahraničie zase považuje za dôležité zachovanie pokoja a mierových podmienok v regióne.
      
Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 10. marca a daňových poplatníkov budú stáť viac ako 10 miliónov eur. O priazeň voličov sa uchádza 26 politických subjektov. Právo voliť do Národnej rady SR má podľa zákona každý občan SR, ktorý najneskôr v deň volieb dovŕšil 18 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu