Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fico: Lipšic priznal, že pravica okradla Slovensko o 15 miliárd korún

Robert Fico
Robert Fico

KOŠICE – Ak bude Smer-SD po parlamentných voľbách súčasťou vlády, nepripustí privatizáciu strategických podnikov. Vyhlásil to dnes v Košiciach na tlačovej konferencii predseda strany Róbert Fico.

„Všetko, čo v pondelok (5.3.) o privatizácii Paroplynového cyklu povedal Daniel Lipšic, je známe už niekoľko rokov,“ povedal Fico s tým, že aj Lipšic o tom už musel vedieť dlhý čas. „Lipšicov postoj je utilitárny a predvolebný, vedel o tom od roku 2004,“ dodal.

Zdôraznil, že minister vnútra s pokojným vedomím prehlásil, že pravicové strany okradli Slovensko o 15 miliárd slovenských korún. „Ale on sedel vo vláde ako minister spravodlivosti a KDH bolo súčasťou vlády, ktorá je za to zodpovedná. Takáto informácia si vyžaduje reakciu predsedov pravicových strán. Vyzývam ich, aby zaujali stanovisko, najmä vyzývam Jána Figeľa, ako predsedu KDH,“ doplnil Fico. Lipšicovo vyhlásenie nazval politickou samovraždou. „Sme proti privatizácii a tiež by som privítal, keby sa Paroplynový cyklus vrátil štátu, ale prečo Lipšic mlčal od roku 2004 a prečo nekonal. Päť dní pre voľbami vlastne obvinil pravicu,“ poznamenal.

 K prípadnej povolebnej spolupráci Fico uviedol, že lídrom vymedzovania sa voči Smeru-SD je Mikuláš Dzurinda, ktorý doposiaľ nikdy nevyhral žiadne voľby. „On však nehľadá riešenia pre Slovensko, ale uplatnenie pre seba a pre Ivana Mikloša,“ vyhlásil Fico. Povedal tiež, že ak by voľbách nastali také okolnosti, že by Smer-SD mohol zostaviť vládu sám, je strana schopná a ochotná prevziať zodpovednosť. „Nepustíme do gatí a nenecháme sa vydierať sedempercentnými stranami,“ odkázal Fico.

Pre prípadnú spoluprácu s koaličným partnerom bude dôležitý sociálny program. „Hovoríme nie privatizácii a hovoríme nie ďalšiemu zaťažovaniu nízkopríjmových skupín. Dôležité preto bude rokovanie o programovom vyhlásení vlády,“ doplnil Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu