Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Širokého predvolebná pomoc Ficovi: Slovanisti si zahrajú so Smerom!

Tím Roberta Fica si to na ľade rozdá s hráčmi Slovana, ktorý vlastní podnikateľ Juraj Široký.
Tím Roberta Fica si to na ľade rozdá s hráčmi Slovana, ktorý vlastní podnikateľ Juraj Široký. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Smer vsadil na hokej, podobne ako jeho rival v národnostných otázkach, SNS. Poslanci Smeru si totiž už o pár dní zahrajú v Bratislave exhibičný zápas s hráčmi Slovanu. Zaujímavé je, že majiteľom bratislavského klubu je práve Juraj Široký, ktorý je podľa medializovaných informácií údajným sponzorom strany.

Už 26. februára si na ružinovskom štadióne Vladimíra Dzurillu zmerajú sily tím zostavený z poslancov najsilnejšej opozičnej strany a profesionálni hráči bratislavského klubu Slovan. Pozvánku zverejnila strana Smer na svojom facebookovom profile s tým, že okrem hokejovej exhibície, ktorá odštartuje o 15:00, sa divákom predstavia aj mladí krasokorčuliari a po zápase bude divákom umožnené verejné korčuľovanie. Smer sa v predvolebnej kampani zjavne plesol po vačku, keď za zápas s ligovými hráčmi nepýta vstupné a pre návštevníkov plánuje zabezpečiť aj občerstvenie.

Smerákom sa však zápas podarilo vybaviť možno aj vďaka väzbám medzi jeho politikmi a podnikateľom Širokým. Hovorí sa o ňom totiž, ako o jednom so sponzorov strany. Široký navyše počas vlády Roberta Fica dostal viacero lukratívnych zákaziek. Práve v období od roku 2006, keď sa Smer dostal k moci, sa začalo mimoriadne dariť práve Širokého Váhostavu. Výstavba diaľnic, rekonštrukcia Bratislavského hradu za desiatky miliónov eur či vyhratá zákazka bez súťaže na výstavbu elektrárne Dobrohošť.
 
Široký stojí aj za výstavbou hotela, ktorý neobvykle rýchlo vyrástol v susedstve s národným hokejovým štadiónom tesne pred majstrovstvami sveta v hokeji. Na jeho výstavbu boli použité verejné zdroje a sú podozrenia z nehospodárneho nakladania s financiami.

Zdá sa však, že Smer nezostane len pri jednom zápase a bude sa musieť dohodnúť aj s inými tímami. Po tom, čo sa niektorí jeho priaznivci na facebookovej fanúšikovskej stránke vyjadrili negatívne k voľbe klubu, s ktorým si to najsilnejšia opozičná strana rozdá a pohrozili, že takto stratia fanúšikov, nasledoval tento odkaz: „Ide o to zabaviť ľudí pri exhibičnom zápase, nie o rivalitu medzi klubmi :) Nabudúce radi prídeme hrať aj do Steel Arény :).“
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu