Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na prvý míting Smer-SD prišli najmä dôchodcovia

Robert Kaliňák, Robert Fico a Pavol Paška
Robert Kaliňák, Robert Fico a Pavol Paška

TOPOĽČANY – Smer-SD v pondelok odštartoval predvolebnú kampaň v rodnom meste svojho lídra Roberta Fica - Topoľčanoch. Predstaviteľov strany vítala preplnená sála miestneho kultúrneho domu.

Najviac prišlo dôchodcov, mladých len pár. Nadšenie jeho priaznivcov sa však držalo v medziach. Ficove slová síce vždy odmenili potleskom, búrlivé prejavy nadšenia však chýbali. Po mítingu sa pár dôchodcov nahlas posťažovalo, že im chýbala diskusia s občanmi.

Na tlačovej besede pred mítingom Fico povedal, že kampaň bude "vyslovene pozitívna". Míting sa začal premietnutím videa, v ktorom vystupovala len súčasná vládna koalícia. Video poukazovalo na ich "klamstvá" a vymenúvalo kauzy súčasnej vlády.

Potom moderátor Martin Nikodým predstavil kandidátov na poslancov a pozval na pódium čelných predstaviteľov Smeru-SD. Fico apeloval na ľudí, aby nevolili "zlepenec šiestich – siedmich strán, kde každý ide inou stranou", ale vybrali si Smer-SD. Podľa svojich slov by uvítal vládu maximálne dvoch politických subjektov. Sľúbil, že jeho strana nezvýši daň z pridanej hodnoty, za čo si vyslúžil potlesk.

Ľudí opakovane vyzýval k účasti na voľbách. "Zdá sa nám, že niekto za každú cenu hrá na nízku volebnú účasť," vyhlásil. Podľa neho sa niektoré informácie vytiahli zámerne teraz pred voľbami s cieľom znechutiť ľudí, i keď o nich mnohí vedeli už dávno. "Nenechajme sa učičíkať týmito spravodajskými hrami," povedal Fico. Ako ďalej povedal, aj Smer-SD urobil veľa chýb počas svojej vlády. "Sme z týchto chýb poučení, najmä v personálnej politike," skonštatoval.

Smer-SD rozdával propagačné materiály, perá, keksíky či podpisové kartičky, oficiálna autogramiáda však nebola, občerstvenia poskromne. Kultúrny program, ktorý nasledoval po mítingu, bol orientovaný na staršiu generáciu – prítomných bavil Otto Weiter a detský folklórny súbor. Súčasťou programu bolo aj ocenenie sociálneho činu Marty Ševčíkovej z Topoľčian, ktorá poskytla prvú pomoc cudzej žene a prichýlila ju, keď to najviac potrebovala. Na pódiu svietil nápis Musíme si pomáhať, Príbehy obyčajných hrdinov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu