Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Matovič sľubuje ohňostroj pred parlamentom, ak zrušia imunitu!

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Ak sa podarí zrušiť priestupkovú imunitu, predstavitelia hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti to chcú osláviť ohňostrojom pred Národnou radou SR. Vyvolať tlak verejnosti na politikov sa usilujú prostredníctvom porušovania zákonov.

Od nedele na tristo miestach so zákazom zastavenia zaparkovali svoje autá, a do utorka, kedy sa začne posledná riadna schôdza parlamentu v aktuálnom volebnom období, chcú tento počet zdvojnásobiť. Poslanec Jozef Viskupič k tomu "s výrazne označeným automobilom demonštratívne prekročil rýchlosť na niekoľkých bezpečných úsekoch diaľnice."

Súčasťou kampane za zrušenie priestupkovej imunity je aj tzv. bombing poslaneckých e-mailových schránok, do ktorej sa prostredníctvom webovej stránky Obyčajných ľudí zapojilo už viac ako 13-tisíc občanov. Poslancom a asistentom už takto zahltili schránky viac ako tromi miliónmi e-mailov s výzvou na zrušenie priestupkovej imunity. Obyčajní sa nazdávajú, že práve v súčasnosti, mesiac pred voľbami, je jedinečná príležitosť na zrušenie imunity. "Pri dostatočne silnom záujme verejnosti si poslanci netrúfnu imunitu nezrušiť," uvádza sa vo vyhlásení Obyčajných ľudí.

O zrušení priestupkovej imunity bude parlament rokovať na svojej najbližšej 28. schôdzi. Návrh bol v prvom čítaní schválený už v máji 2011, rokovanie v druhom čítaní poslanci odvtedy štyrikrát odložili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu