Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matovič: SDKÚ, KDH, Most a opozícia hľadajú spôsob, ako nezrušiť imunitu

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Bývalé koaličné strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd hľadajú spolu s opozičnými Smerom-SD a SNS spôsob, ako nezrušiť priestupkovú imunitu. Poslúžiť im na to má údajne pripravovaný pozmeňovací návrh. Informoval o tom dnes na brífingu v parlamente nezaradený poslanec Igor Matovič, ktorý nepozná obsah pozmeňováku.

"Snažia sa nájsť spôsob, ako zabezpečiť to, aby nebola zrušená priestupková imunita. Vraj chystajú nejaký pozmeňovák, ktorý by prijala časť koalície spolu so Smerom a na základe toho by sa niektorí poslanci v koalícii vzbúrili a nehlasovali by za zrušenie priestupkovej imunity. Lebo že oni nebudú hlasovať za takýchto podmienok, lebo oni chceli hlasovať len za zrušenie imunity, ako to bolo predložené," priblížil Matovič, ktorému vraj bolo povedané, že tento boj nad zainteresovanými stranami určite nevyhrá.

Predseda Smeru-SD Robert Fico už v utorok (31.1.) spomínal, že k návrhu na zrušenie imunity sa môžu v druhom čítaní objaviť rôzne pozmeňovacie návrhy. Zároveň vyhlásil, že sociálni demokrati zahlasujú za zrušenie priestupkovej imunity poslancov, ak bude mať návrh normálnu podobu.

"Ak sa tam prejaví ľudová umelecká tvorivosť niektorých poslancov, potom treba zvážiť náš postoj. Zatiaľ je to len po prvom čítaní, ukáže sa, aké budú podávané návrhy," avizoval.

Matovič naznačil, že informácie o príprave pozmeňovacieho návrhu má od strany SaS. "Informácie mám sprostredkovane od strany, ktorá v tom nemá prsty," povedal. Tiež vraj videl skupinu ľudí, ktorá podľa neho dlhodobo bojuje v parlamente proti zrušeniu priestupkovej imunity. "V podstate tam boli zástupcovia všetkých strán, ktoré som spomínal," uviedol, no nechcel menovať členov spomínanej skupiny.

Nezaradený poslanec zároveň vyzval verejnosť, aby cez stránku Obyčajných ľudí a nezávislých osobností využila možnosť poslať poslancom email s výzvou na zrušenie imunity. "Nech ukážeme poslancom, že sú naozaj pod drobnohľadom verejnosti," uviedol Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu