Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smer navrhoval nerokovať o imunite: Koalícia ho prehlasovala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zrušenie priestupkovej imunity zostáva v programe 28. schôdze parlamentu, plénum dnes nepodporilo návrh poslanca Róberta Madej (Smer-SD) vyradiť z programu všetky poslanecké návrhy zákonov.

Neprešiel ani návrh Jozefa Viskupiča (nezaradený), aby sa o imunite rokovalo hneď na úvod schôdze. V programe tak okrem imunity zostal aj návrh na zrušenie tzv. Mečiarových amnestií či novely Ľudovíta Kaníka (SDKÚ-DS) na obmedzenie dávok pre nepracujúcich rodičov.

Madej neuspel ani s návrhom, aby parlament nehlasoval o nových členoch Súdnej rady SR. Pripomenul, že novozvolení členovia by mali mandát od mája, pričom súčasnému parlamentu sa funkčné obdobie skončí v marci. "Je to škandalózny návrh," poznamenal.

Predseda SNS Ján Slota navrhoval, aby sa na schôdzi nehlasovalo o žiadnych personálnych zmenách, ani on však neuspel. Líder SaS Richard Sulík zasa nepochodil s myšlienkou požiadať prezidenta Ivana Gašparoviča, aby v pléne vysvetlil, prečo odmieta vymenovať riadne zvoleného generálneho prokurátora Jozefa

Na programe tak zostali všetky body, ako ich navrhol predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH), výnimkou sú dva zákony, ktoré stiahli ich autori. Z programu nevypadli ani návrhy zákonov v prvom čítaní, ktoré už ale parlament pre nedostatok času zrejme nebude môcť schváliť. Vyradiť ich ale môže aj neskôr počas schôdze.

Anna Belousovová (nezaradená) žiadala vyjadrenie parlamentu k podaniu trestného oznámenia na organizátorov protestu proti kauze Gorila. Igor Matovič (nezaradený) zasa chcel, aby parlament Hrušovského zaviazal podať trestné oznámenie na ľudí, ktorí rozkradli Slovensko. Hrušovský vzápätí oboch informoval, že parlament žiadne trestné oznámenie nepodal. Belousovová ani Matovič s návrhmi neuspeli.

Poslanci rokujú o Gašparovičom vrátenej novele zákona o sociálnych službách, ktorú kritici označujú za retroaktívnu, nepáči sa im ani zvýšenie poplatkov pre niektorých klientov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu