Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slota: Cítim sa ako v Kocúrkove!

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA – Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota sa cíti ako v nejakej rozprávke, v Kocúrkove. Ako uviedol dnes na tlačovej besede, to, čo sa odohráva na Slovensku, presahuje všetky hranice. Národ je podľa neho znechutený z celého politického spektra.

 „Koho voliť? Toho, kto ide zadlžovať detné deti? Toho, kto sa objavuje v spisoch? Toho, kto na ministerstvách predáva drevo dopredu určeným firmám za smiešne ceny? Slováci, Slovenky, zvážte, koho idete voliť, lebo všetci klamú, do nohy. Každý má riešenie, ale aké? Do pekla,“ vyhlásil Slota.

Podľa Slotu na ministerstvách pôdohospodárstva a životného prostredia sú škandály, ktoré sú len vrchol ľadovca. „To je hnus, čo sa deje v štáte. Tí, čo nás kriminalizovali, vytvárajú lúpež,“ zdôraznil. Podľa neho maďarských gaunerov na ministerstve pôdohospodárstva a na Prezídiu Policajného zboru kryje Jaroslav Spišiak, ktorý „mal byť na Antarktíde zožratý ľadovými medveďmi“. Spišiak podľa Slotu vytvára tlak na Úrad boja proti korupcii, aby niečo zamietol pod koberec.

Bývalý minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa upozornil, že novozaložená firma podpísala so štátnymi lesmi zmluvu bez výberového konania na 40 000 kubíkov dreva. Následne aj ďalšiu zmluvu na tri roky na 140 000 kubíkov ročne. „To je transparentnosť podľa Simona a prístup k malým slovenským drevárom. Jeden jediný človek si urobí zmluvu na 460 000 kubíkov dreva za jeden mesiac od vzniku spoločnosti. Takto sa robia obchody v podaní Mosta-Híd a Zsolta Simona,“ vyhlásil Jureňa.

Spis Gorila existuje viac ako dva roky, ale zrazu až teraz sa podľa Slotu rozpútalo peklo. „Nechápem to. Sú to hrátky o odpočúvaní a indíciách. Skutočné dôkazy chýbajú. Prestaňme sa špicľovať. Hovorme o veciach, kde sú skutočné dôkazy. Na čo máme políciu, prokuratúru? Parlament má nahradzovať vyšetrovateľov? Aj keď niekto niekoho odpočúval, neviem, či je to dôkaz,“ uviedol predseda SNS. „Keď za dverami niekto povie, že má chuť niekoho zastreliť, neznamená to, že ho zastrelil. Pripadám si ako vo filme Planéta opíc. Všetci sme gorily a opice,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu