Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KDH je podľa Figeľa alternatíva socialistického smerovania

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kresťansko-demokratické hnutie predstavuje podľa svojho predsedu Jána Figeľa reálnu alternatívu socialistického smerovania. Slovensko sa podľa neho pred voľbami nachádza na rázcestí dvoch ciest.

„Jednou z nich je socialistické smerovanie, ktoré doviedlo viaceré krajiny v dnešnej Európe nielen k hospodárskej nestabilite, ale k nezamestnanosti, rozvratu verejných financií a k bankrotu. Je to cesta zadlžovania našich detí a vnukov. Slovensko si ju nemôže dovoliť,“ vyhlásil Figeľ pri odhaľovaní záverečného bilbordu kampane KDH. Na tom sa nachádza rázcestie – ľavá z ciest je označená tabuľou GRÉCKY SMER a pravá cesta PROSPERITA KDH.

Socialistická politika podľa Figeľa nefungovala a nefunguje a jej chybné vykonávanie by nás doviedlo k tým istým lekciám. „Som presvedčený, že potrebujeme lepšiu alternatívu,“ dodal. KDH podľa neho ponúka zodpovednú cestu, cestu slobody. „Cestu, ktorá predstavuje tvorbu nových pracovných miest a ekonomickej prosperity“. Touto druhou cestou je podľa lídra kresťanských demokratov sociálne trhové hospodárstvo, ako ho uskutočňujú napríklad kresťanskí demokrati v Nemecku už celé desaťročia.

Figeľ jednoznačne neodmietol možnosť spolupráce so Smerom-SD po voľbách. „Toto je o alternatíve voči socialistickému smerovaniu, voči politike, ktorú Slovensko zažilo nielen v dávnejšej, ale aj v nedávnejšej minulosti a zároveň ponúka cestu, ktorá kombinuje tvorbu pracovných miest, čestnú vládu a zdravú ekonomiku,“ uviedol. Podľa jeho slov občania rozhodnú, ktorá z týchto línií získa viac podpory. „Teraz je to o občanoch a následne o partneroch,“ dodal. Podotkol, že teraz nezostavujú vládu, ale ponúkajú alternatívu, ktorou je sociálne trhové hospodárstvo, čo nie je prešľapovaním na mieste.

Na margo možnej spolupráce s SaS poznamenal, že ona sa na európskej téme od spolupráce vymedzila a ona sa aj môže vlastným pričinením k tomuto priestoru vrátiť. SaS má podľa Figeľa dnes dosť veľa domácich úloh a domácich problémov.

Spomedzi strán Smer-SD a SaS si vie Figeľ lepšie predstaviť spoluprácu s tými, ktorým bude záležať na čestnej vláde a tvorbe nových pracovných miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu