Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mojsejová: Systém EÚ je skorumpovaný, sú tam geriatrici a senilní páni!

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Korupciu považuje za najväčší problém nielen Slovenska, ale aj celej Európskej únie predsedníčka Strany Slobodné slovo Nora Mojsejová.

„Problém fungovania Európskej únie je, že únia a jej predstavitelia sú korupční takisto ako aj slovenskí politici. Nech mi nikto nehovorí, že korupcia je len na Slovensku. Celý systém európsky je skorumpovaný, nie sú tam odborníci. Je tam geriatrické centrum, politici tam sú geriatrici, starí senilní páni, ktorí už ani nevedia, o čom rozprávajú. Toto je najväčší problém Európskej únie,“ tvrdí Mojsejová. Doložila, že ona osobne sa s korupciou nestretla.

„Podnikám vyše dvadsať rokov, v živote za mnou nikto neprišiel a nedal mi úplatok, ja nie som politik, ale podnikateľka, ktorá sa sama živí. A ja nikde nechodím, takže nikomu som ani ja nedala úplatok. Jedine čo raz prišli za mnou, keď ma obvinili a navrhli mi, že ak dám peniaze, tak sa to bude dať nejako vybaviť. To som povedala aj na jednej tlačovke a nič sa s tým nerobí,“ odpovedala Mojsejová na otázku, či sama dala alebo vzala úplatok.

Mojsejová uviedla, že jej strana vo vzťahu k Bruselu bude veľmi opatrná. Aj podľa jej mienky sa z tohto vlaku dnes už nedá vystúpiť. „Bola by blbosť sľubovať občanom, že nebudeme hlasovať za euroval, ale zase sa nebudeme predháňať v tom, aby sme to, čo nám povie Brusel hneď jak tajtrlíci robili a pchali sa im do zadku, to určite nie. Určite by som nebola za vytvorenie spojených štátov vytvorených na federatívnom princípe. Máme dosť tejto prašivej únie,“ tvrdí Mojsejová.

Ako povedala Mojsejová, ona osobne nie je za fiškálnu úniu. „To už si myslím, že také zasahovanie do vnútorných záležitostí je príliš. Ekonomické záležitostí sú citlivé. Fiškálna únia umožňuje štátom ako sú Francúzsko, Nemecko vidieť vám dobre, že nie...už chcú manipulovať a starať sa aj do nás,“ nechala sa uniesť k expresívnym výrokom Mojsejová.

Podľa názoru Mojsejovej pravica zlyhala úplne. „Do parlamentu sa nedostane SDKÚ, ani SaS. Most – Híd bude mať takisto obrovský problém,“ myslí si Mojsejová. Doložila, že do volieb sa môže stať ešte všeličo, a tak by dnes nerada hovorila o tom, s kým by išli do koalície alebo s kým by nešli. Povedala, že nič sa nestane, keď budú v opozícii a budú predkladať vlastné návrhy zákonov a bojovať o ich schválenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu