Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mojsejová chce priamu demokraciu a vziať sociálne dávky Rómom

Eleonóra Mojsejová
Eleonóra Mojsejová

BRATISLAVA - Strana Slobodné slovo Nory Mojsejovej chce priamu demokraciu, vziať sociálne dávky Rómom, valorizáciu dôchodkov úmernú inflácii, nižšiu daň z pridanej hodnoty na potraviny a lieky, zrušenie trestnoprávnej imunity ústavných činiteľov a menej poslancov Národnej rady SR.

Podľa predsedníčky Nory Mojsejovej ich stačí 100 alebo aj 90. Líderka na dnešnom predvolebnom sneme strany v Košiciach zároveň vyzvala ľudí, aby nevolili strany, ktoré ich "ožobráčili na miňďar".

Mojsejová na sneme oznámila, že sa listom obrátila na politické strany s návrhom, aby subjekty, ktoré sa dostanú do parlamentu, presadzovali priamu demokraciu. "Lebo priama demokracia je bič na korupciu," zdôvodnila vo svojom prejave. Podľa jej slov na list žiadna strana ešte neodpovedala. Mojsejová trvá na tom, že v krajine treba urobiť zmeny. "Pretože to, čo sa deje na Slovensku je úbohá katastrofa, sociálna, politická... Samé kauzy, špinavosti, úplatky. Nič sa nedeje pre občana," zdôraznila.

Šéfka slobodného slova tiež skritizovala politické strany, ktoré trvajú na vymenovaní Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Nazdáva sa, že ho chcú do funkcie preto, aby skartoval to, čo tento "majster v skartovaní" ešte nestihol. Mojsejová zdôraznila, že generálny prokurátor, policajný prezident a iné kľúčové posty by mali byť obsadzované podľa vôle ľudu. "Priamo," vyhlásila.

Nižšiu DPH na potraviny a lieky si Slovensko podľa Mojsejovej môže dovoliť. Peniaze na to sa, ako tvrdí, nájdu, ak sa prestane kradnúť. Mojsejová tiež sľubuje vyššiu minimálnu mzdu a zmeny v dôchodkoch. Odmieta správanie politických strán, ktoré podľa jej slov na mítingoch "hodia dôchodcom teplé rezne, k tomu jednu hruškovicu a pošlú ich domov a celé štyri roky sa o nich nezaujímajú". Vyššie dôchodky chce Mojesejová zabezpečiť aj tak, že Rómom vezme sociálne dávky a dá ich dôchodcom, ktorí si to zaslúžia, lebo celý život dreli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu