Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Okrem detskej chirurgie funguje DFNsP štandardne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave (DFNsP) dnes nenastúpilo do práce 39 lekárov, jediným oddelením, ktoré poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť ostáva Klinika detskej chirurgie, kam dnes do práce neprišlo 19 lekárov z tridsiatich.

Ako informovala hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická, lekári ako dôvod uviedli zdravotné problémy, nemocnica zvažuje preveriť opodstatnenosť práceneschopnosti. Všetky oddelenia okrem detskej chirurgie dnes fungujú štandardne, poskytujú aj plánovanú zdravotnú starostlivosť.

Ako Kamenická uviedla, nemocnica je pripravená aj na hromadné nešťastia. Dnes ráno podľa nej zasadal traumatologický štáb, ktorý prijal traumatologický plán. Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Bratislave k dnešnému dňu eviduje 85 výpovedí.

Vedenie DFNsP v Bratislave v pondelok odovzdalo lekárom dodatky k zmluvám, ktoré im garantujú zvýšenie platov od 1. januára o 200 eur a od 1. apríla o 100 eur. Všetci lekári mali k dispozícii aj text memoranda, ktoré podpísala premiérka Iveta Radičová.

Lekárov, ktorí svoje výpovede nestiahli, bolo v pondelok 108, pôvodne ich bolo 121. Výpoveďami lekárov je v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave dnes najviac ohrozená prevádzka Kliniky detskej chirurgie.

Nemocnica má pripravený krízový režim od 1. decembra. Dnes je jediným oddelením poskytujúcim len akútnu starostlivosť Klinika detskej chirurgie. Zvolený krízový štáb bude operatívne riešiť zabezpečenie akútnej zdravotnej starostlivosti.

Vedenie nemocnice tiež zriadilo telefónnu linku 59371 566, kde odborná a laická verejnosť dostane aktuálne informácie o funkčnosti kliník, oddelení a ambulancií a celkovom zabezpečení zdravotnej starostlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu