Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Situácia v košickej nemocnici sa stabilizuje: Platných už iba 13 výpovedí!

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach
Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach (Zdroj: SITA)

KOŠICE - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach zostáva platných už len 13 výpovedí. Situácia sa definitívne stabilizovala po tom, čo ich k dnešku stiahlo 225 lekárov.

"Väčšina, ktorým dnes končí výpovedná lehota, avizovala, že späťvzatie zrealizuje do konca pracovného času," informovala dnes hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.

Nemocnica už v utorok (29.11.) zrušila zákaz prijímania pacientov na plánované hospitalizácie a výkony. Prevádzka všetkých kliník a oddelení je zabezpečená v štandardnom režime. "Je to dobrá správa pre našich pacientov a upokojujú sa aj nálady medzi zdravotníkmi," poznamenala Oravcová. Na gynekologicko-pôrodníckych klinikách evidovali len jedinú výpoveď lekára, tam žiadne problémy ani nehrozili.

Riaditeľ UNLP Tomáš Sieber poďakoval svojim lekárom za prístup a že sa rozhodli v nemocnici zostať. "Veľmi ma teší, že zvíťazil pragmatický prístup a ochota nájsť kompromisné riešenie. Vysoko si vážim a oceňujem prácu, ktorú vykonávate pre našich pacientov a mojou snahou bude vytvoriť vám pre ňu čo najlepšie podmienky," napísal na webovej stránke nemocnice Sieber.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu