Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Jedinečné Venušino predstavenie: Takto ho bolo vidieť na Slovensku!

Jedinečný úkaz sa zopakuje až o 105 rokov. (foto: Marek Barčík) Zobraziť galériu (6)
Jedinečný úkaz sa zopakuje až o 105 rokov. (foto: Marek Barčík)

MARTIN – Unikátne divadlo si tak trochu nechcene nenechal ujsť aj Marek z Martina. Pozrite sa, ako drobnú bodku, ktorá prechádzala pred obrovskou žeravou guľou, zachytil na fotkách a videu. Prechod Venuše cez slnečný kotúč už väčšina z nás nezažije. Najbližšie si to totiž Venuša namieri popred Slnko až o 105 rokov.


Vaše tipy

Marek vstal o 5:43, keď ho zobudil malý syn. V momente si spomenul, že sa práve v tomto čase dá pozorovať netradičný vesmírny úkaz.
Zobraziť galériu (6)
Marek vstal o 5:43, keď ho zobudil malý syn. V momente si spomenul, že sa práve v tomto čase dá pozorovať netradičný vesmírny úkaz.  (Zdroj: Marek Barčík)
Martin bol celý v oblakoch. Napriek nepriaznivému počasiu, zime a vetru sadol Marek do auta a ponáhľal sa na vyššie položené miesto.
Zobraziť galériu (6)
Martin bol celý v oblakoch. Napriek nepriaznivému počasiu, zime a vetru sadol Marek do auta a ponáhľal sa na vyššie položené miesto.  (Zdroj: Marek Barčík)
Práve kombinácia oblakov, cez ktoré presvitalo Slnko, umožnila Marekovi pozorovať Slnko bez ochranného filtra iba kamerou.
Zobraziť galériu (6)
Práve kombinácia oblakov, cez ktoré presvitalo Slnko, umožnila Marekovi pozorovať Slnko bez ochranného filtra iba kamerou.  (Zdroj: Marek Barčík)
Napriek zime pri filmovaní sa Marekovi oplatilo vidieť Venušino predstavenie. ,,Chladný vietor lomcoval rukou a kamerou, ale inak pekné divadlo.´´
Zobraziť galériu (6)
Napriek zime pri filmovaní sa Marekovi oplatilo vidieť Venušino predstavenie. ,,Chladný vietor lomcoval rukou a kamerou, ale inak pekné divadlo.´´  (Zdroj: Marek Barčík)
A čo plánuje pozorovať najbližšie? ,,Hm, malého syna, ako večer zaspáva. A budem veriť, že zajtra tak skoro ráno nevstane :),´´ dodal na záver.
Zobraziť galériu (6)
A čo plánuje pozorovať najbližšie? ,,Hm, malého syna, ako večer zaspáva. A budem veriť, že zajtra tak skoro ráno nevstane :),´´ dodal na záver.  (Zdroj: Marek Barčík)



Prechod Venuše cez slnečný kotúč
Prechod Venuše cez slnečný kotúč 2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu