Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico: Jedenásť dní pred voľbami je štát v totálnom rozklade

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Jedenásť dní pred parlamentnými voľbami je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica štát v totálnom rozklade. Ako uviedol dnes na tlačovej besede, podľa všetkého v SR fungujú len benzínové pumpy, ale aj tam sa predáva najdrahší benzín v celej Európe.

„My upozorňujeme na kolaps a vládne strany sa stavajú k tomu apaticky. KDH robí tlačové besedy o tom koľko ušetria, že nestavajú diaľnice. Béla Bugár mlčí. SaS má iné problémy. SDKÚ zatĺka problémy, lebo daňová správa je postavená z kamarátov Mikloša,“ povedal Fico. Podľa neho minister financií pri daňovej správe politicky, morálne a profesionálne zlyhal. „Má šťastie, že sme krátko pred voľbami, čím sa vyhne odvolávaniu v parlamente. Utopeného nemôžete obesiť,“ dodal.

Fico vyzval predsedu NR SR Pavla Hrušovského, aby zvolal grémium za účasti predsedov strán. „Ak vláda je rozbitá, musí prevziať zodpovednosť iný kolektív ľudí,“ uviedol s tým, že treba dať záruky, že daňový systém sa bude riešiť a nová vláda nebude vystavená sabotáži.

V stredu Smer-SD navrhne vyzvať vládu, aby okamžite predložila novelizáciu daňového poriadku parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní. Strana zároveň navrhuje posunúť termín na podávanie elektronického daňového priznania na 1. január 2013. Ak sa tak nestane, Smer-SD predloží 30 podpisov poslancov, ktorými požiada o zvolanie mimoriadneho rokovania parlamentu s nimi navrhnutými bodmi.

Fico tiež kritizoval vydavateľstvo bulvárneho denníka, ktorého redaktori farbou popísali bilbordy Smeru, čo dnes aj tento denník uverejnil. Podľa Fica to ponúkali ako fakt, že verejnosť nenávidí Smer. Podľa neho strana bude postupovať v tomto prípade ako pri poškodzovaní cudzieho majetku. „Nie je normálne, aby si médium vytváralo vlastné príbehy,“ konštatoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu