Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slota: Slovensko potrebuje vládu národnej spásy

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Slovenská národná strana je presvedčená, že by bolo v týchto ťažkých časoch ideálne, keby sa z výsledkov marcových volieb zrodila vláda národnej spásy.

Veď v týchto voľbách ide o viac, než to bolo v predchádzajúcich voľbách – Európa chce vytvoriť fiškálnu úniu s dôsledkom postupného zániku malých národných štátov, takže ide skutočne o záchranu Slovenska, jeho občanov a identity štátu. Bolo by dobré po voľbách nenominovať do vlády politikov, ale mali by sme sa posunúť novým smerom – vytvoriť vládu z odborníkov, ktorí síce budú nominovaní politickými stranami, aby vôbec mohli dostať dôveru v parlamente, ale boli by to rešpektovaní kvalitní ľudia, ktorí prinesú do riadenia štátu nový vietor.

Pozrime sa na príklad Talianska, kde politika Berlusconiho nahradil ekonóm Mario Monti, a zdá sa, že jeho práca prináša prvé výsledky. Rovnako tak v susednom Česku bola predchádzajúca vláda úradnícka a bývalý premiér Fischer je dodnes u občanov populárny – až tak, že ho favorizujú samotní občania v prezidentských voľbách.  Som zároveň presvedčený, že vláda odborníkov by v tomto období krízy nielen ekonomickej, ale aj krízy ľudských hodnôt, priniesla do riadenia štátu iné hodnoty než klasickí politici. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu