Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovensko sa musí podľa Slotu pripraviť na odchod z eurozóny

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Musíme urobiť všetko pre to, aby sme sa čím skôr pripravili na prechod na slovenskú korunu a vystúpenie z eurozóny, a to kým je ešte čas, vyzýval v utorok na tlačovej besede predseda SNS Ján Slota.

Poukázal na to, že Grékom v pondelok 6. februára vypršalo ultimátum, aby sa vyjadrili k podmienkam EÚ, aby mohli dostať ďalších 130 miliárd eur na záchranu ich ekonomiky. "Doteraz sa nevyjadrili, a to je dôkaz o tom, či SNS hovorí pravdu, alebo nie,“ konštatoval Slota. Je presvedčený, že Grécko bude do mesiaca mimo eurozóny, a že tá bude v ďalšom rozklade. Myslí si, že grécky príklad potom bude nasledovať aj Portugalsko a Španielsko.

Slota vyzval "všetkých zodpovedných, aby sme sa tu nezaoberali len Gorilou, lebo to je len čiapočka na ľadovci". "My budeme mať obrovský problém, ak sa podpíšeme pod také nezmysly, aby Slovensko dávalo do trvalého eurovalu 660 alebo 650 miliónov eur. To je to obrovské nebezpečie,“ konštatoval líder národniarov. Podľa Slotu je garantovanie trvalého eurovalu pre Slovensko a pre slovenskú ekonomiku začiatok konca. "Zadlžíme ďalších päť generácií," a preto "musíme urobiť všetko pre to, aby sme sa čím skôr pripravili na prechod na slovenskú korunu a vystúpenie z eurozóny, kým je ešte čas,“ vyzval Slota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu