Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Spišiak na bilbordoch SNS ako Mickey Mouse, Matovič ako šašo

Jaroslav Spišiak Zobraziť galériu (9)
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - Podobizeň policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka je zobrazená ako Mickey Mouse na aktuálnych bilbordoch predvolebnej kampane Slovenskej národnej strany, ktoré sa začínajú objavovať po Slovensku.

Na bilborde je nápis "Vráťme úctu policajtom a hasičom! Stop Spišiakovmu hodnoteniu!!!" Národniari si vzali na paškál aj nezaradeného poslanca NR SR a lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča. Jeho karikatúru na bilborde Slotovci odeli do obleku šaša s nápisom "Matovič chce dostať Cigánov do parlamentu! Len aby ste to vedeli ..." Podľa Matoviča je bilbord, ktorý ho zobrazuje, hodný "primitívneho, prepitého, žilinského, zlodejského mozgu". Na ďalšom veľkoplagáte z druhej vlny kampane strany pláva maďarský premiér Viktor Orbán na potápajúcej sa loďke s nápisom "140 rokov chránime slovenskú zem! Orbánova loď sa potápa".

Národniari odmietajú, že takáto kampaň by bola zosmiešňujúca. "Nie je to zosmiešňovanie, je to poukázanie na zlyhania niektorých verejne činných osôb a preto sme siahli po takomto expresívnom vyjadrení," uviedla hovorkyňa SNS Jana Benková. V pripravenej sade bilbordov je aj jazyk v slovenských farbách so štátnym znakom a sloganom "Od Tatier k Dunaju len po slovensky" či prasiatko na sporenie v slovenských farbách s podobizňou Jána Slotu a sloganom "16 percentná rovná daň, buďme najlepší v EÚ". SNS svojho kandidáta hokejistu Mareka Urama zobrazila ako batoľa. Okrem toho je na jednom bilborde priečelie budovy s množstvom satelitných antén na jednej strane a podobizňou Slotu na druhej, medzi fotkami je nápis "Dokedy budeme doplácať na Cigánov? Zmeníme to!"

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu