Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Našim kandidátom sa vyhrážajú, tvrdí šéf PaS: Stopa vedie na políciu!

Líder Práva a Spravodivosti Puškár Zobraziť galériu (2)
Líder Práva a Spravodivosti Puškár (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Z prostredia polície majú pochádzať vyhrážky, ktoré donútili odstúpiť dvoch kandidátov Práva a Spravodlivosti. V online rozhovore pre Topky to uviedol šéf novej strany Peter Puškár. Podľa neho je príčinou to, že na verejnosti prezradili to, čo nemali.

Puškár bol totiž obvinený z miliónového podvodu a niekoľko mesiacov strávil vo vyšetrovacej väzbe. Na tieto časy nespomína rád. "Bolo to otrasné. Najhoršie bolo na tom to, že som bol nevinný a so mnou boli nevinní ďalší ľudia, ktorí to horšie znášali a sedeli len preto lebo ma poznali," uviedol. Táto životná skúsenosť bola údajne jedným z hlavných dôvodov, prečo sa Puškár rozhodol vstúpiť do politiky. 

Minulosť sa však ťahá za ním. Podľa neho sa totiž vyhrážajú kandidátom jeho strany, ktorí otvorene hovoria o tom, že prípad miliónového podvodu bol vykonštruovaný. Vyhrážajú sa vraj ľudia, blízki polícii a z podobného prostredia majú pochádzať aj jeho informácie. Policajti vraj "dostali príkaz a museli konať," priznali pred ním.
 
Kvôli nátlaku už podľa Puškára odstúpili dvaja kandidáti strany, ktorí po nátlaku dostali strach. Nechcel však konkretizovať, o koho ide.
 
"Vyšetrovanie (kauzy) celkovo bolo vedené tendenčne neodborne a ako sa vyjadrili aj policajti, ktorí to vyšetrovali, bolo to vymyslené proti mne. Bolo to aj v relácii, kde sa šéf odboru osobitných činností Úradu boja proti korupcii vyjadril, že tieto vyšetrovania boli v rozpore so zákonom," vysvetľoval aj v diskusii. 
 
Puškára a ďalších desiatich ľudí obvinili z podvodu na DPH v sume 230 miliónov vtedajších korún. Celý škandál sa napokon skončil konštatovaním zodpovedných orgánov, že prípad sa nestal.
 

Tlak je vyvíjaný z prostredia blízkeho polícii, tvrdí šéf PaS:

Upravene predseda PAS

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu