Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Miškov: Nevidím dôvod na odstúpenie z funkcie

Juraj Miškov
Juraj Miškov

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Juraj Miškov nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie. Ako uviedol, ak ho chce premiérka Iveta Radičová odvolať, má možnosť urobiť to sama. “Ak je premiérka presvedčená, že na moje odstúpenie existuje dôvod, má možnosť to urobiť sama a navrhnúť moje odvolanie prezidentovi,“ povedal Miškov.

Premiérka Radičová vyzvala v utorok po rokovaní parlamentu predsedu parlamentu Richarda Sulíka a ministrov za stranu Sloboda a Solidarita, aby zo svojich funkcií odstúpili. Premiérka tak urobila po tom, čo liberáli nepodporili v Národnej rade SR hlasovanie o eurovale, ktoré bolo spojené s vyslovením dôvery vláde. “Vyzývam predsedu parlamentu, aby bol chlap a aj jeho ministri, aby vedeli, čo je ich zodpovednosť a odstúpili,“ vyhlásila Radičová.

Predseda parlamentu Sulík tiež neplánuje sám odstúpiť z funkcie a prípadného svojho odvolania sa neobáva. “Uvidíme, aký bude vývoj v najbližších dňoch. My to nevieme, my sme toto celé nevymysleli, a preto musíme počkať, čo sa stane,“ povedal v utorok Sulík s tým, že nevidí dôvod, aby podával demisiu. “Samozrejme, keď budem odvolaný, budem to znášať s pokorou,“ konštatoval Sulík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu