Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Opätovné hlasovanie môže byť už zajtra, Fico čaká na pozvánku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský parlament by mohol o záchrannom fonde eurozóny (EFSF) znovu hlasovať už vo štvrtok. Tento termín ale závisí na dohode dosluhujúcej vlády s opozíciou, uviedla dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného hovorcu jednej zo strán vládnej koalície.

V utorok neskoro večer slovenskí poslanci neschválili navýšenie právomocí EFSF. Nesúhlas znamená aj pád vlády, ktorá spojila hlasovanie s vyslovením dôvery.

Rokovania s opozičným sociálnodemokratickým Smerom-SD niekdajšieho premiéra Roberta Fica sa očakávajú už dnes. Za trojicu koaličných strán SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd ich povedie líder najsilnejšej vládnej strany SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda.

Štvrtá vládna strana Sloboda a solidarita (SaS) EFSF odmieta a v parlamente ho nepodporila ani za cenu pádu kabinetu premiérky Ivety Radičovej.

Fico v minulosti niekoľkokrát povedal, že v druhom hlasovaní fond podporí. To zopakoval aj po utorkovej neúspešnej voľbe. "Slovensko sa k eurovalu musí prihlásiť," povedal Fico novinárom. Dodal, že čaká na pozvánku z vládneho tábora.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu