Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Telegraph: Sulík sa stal hlasom más nespokojných Európanov

Richard Sulík
Richard Sulík

LONDÝN - Európski lídri sa obávajú, že pokus Slovenska zablokovať rozšírenie eurovalu môže byť rovnako nebezpečný ako boj Dávida s Goliášom. Nie sú to však len rozdiely vo veľkosti a sile krajín, o čo sa treba obávať, ale i o to, že pravda by napokon mohla byť na strane slovenského rebela.

Napísal to dnes britský denník Telegraph vo svojom komentári k neschváleniu Európskeho finančného stabilizačného mechanizmu (EFSF) v slovenskom parlamente.

Slovenský hrdina Richard Sulík, ako o predsedovi slovenského parlamentu píše Telegraph na svojej internetovej stránke, zanietene opisoval strastiplnú cestu Slovenska počas 20 rokov prechodu od komunizmu k členstvu v Európskej únii. "A hlbokú národnú hrdosť z toho, že krajina napriek všetkým komplikáciám splnila prístupové kritériá," píše redaktorka britského denníka.

Sulík podľa Telegraphu vyjadril nespokojnosť mnohých z toho, že pokiaľ ide o Grécko, sú Slováci konfrontovaní s krajinou, ktorá porušovala pravidlá namiesto toho, aby prinášala obete, a teraz žiada, aby jej pôžitkárstvo udržovali ostatní.

"Priemerný Slovák, ktorého plat je podľa Sulíka najnižší v eurozóne, by mal odpracovať 300 nadčasových hodín, aby pokryl zvýšenie záruk svojej krajiny v EFSF," píše Telegraph.

Sulíka kritizujú, že je nacionalista, ale "rýchlo sa stáva hlasom más nespokojných Európanov".

V tejto súvislosti britské noviny pripomínajú, že Sulík neochvejne vysvetľoval svoje názory na euroval počas víkendu i nemeckému denníku Der Spiegel, pričom každá jeho odpoveď "bola takou, akú si mnohí želali počuť od svojich vlastných lídrov," uzatvára Telegraph a cituje Sulíkove argumenty proti eurovalu, ktoré povedal pre Spiegel Online.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu