Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vieme, prečo na iPhone nie je vypínacie tlačidlo: Jobs veril v posmrtný život!

Jobs pri predstavovaní nových produktov
Jobs pri predstavovaní nových produktov

WASHINGTON - Spoluzakladateľ firmy Apple Steve Jobs dúfal, že existuje posmrtný život, a preto sa bránil tomu, aby na výrobkoch Applu, ako sú iPhone alebo MacBook, boli tlačidlá pre vypnutie prístroja. V relácii televízie CBS 60 Minutes to povedal Walter Isaacson, autor Jobsovej biografie, ktorá sa začala predávať včera.

Jobs vraj Isaacsonovi povedal, že si nie je istý existenciou boha. "Ale po tom, ako som dostal rakovinu, premýšľam o tom viac. Zisťujem, že verím o trochu viac," citoval životopisec Jobsove slová.

"Možno je to kvôli tomu, že chcem veriť v posmrtný život. Že keď zomriete, všetko to nezmizne, tá múdrosť, ktorú ste získali. Že nejako žije ďalej," pokračoval vraj šéf Applu. "Niekedy si ale myslím, že je to ako tlačidlo pre zapnutie a vypnutie prístroja. Stlačíte a ste preč. A to je dôvod, prečo nechcem dávať na zariadenia od Applu tlačidlá pre zapínanie a vypínanie," uzavrel podľa Isaacsona Jobs.

Výrobky Applu ako iPhone alebo MacBook prechádzajú do pohotovostného režimu, keď nie sú používané; nevypnú sa však úplne. Na niektorých z nich bliká svetelný signál, ktorý ukazuje, že môžu byť ihneď oživené.

Jobsov životopis od Isaacsona vychádza predovšetkým z niekoľko desiatok rozhovorov, ktoré spisovateľ urobil od roku 2009. Posledný z nich zakladateľ Applu poskytol len niekoľko týždňov pred smrťou. Jobs zomrel 5. októbra vo veku 56 rokov na následky rakoviny pankreasu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu