Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Mečiar: Vládu nepoloží euroval, padne pod tlakom zvonka na budúci rok

Vladimír Mečiar Zobraziť galériu (2)
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Vládnu koalíciu na čele s Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) nepoloží euroval, ale nepokoje, ktoré sa budú stupňovať. Pád kabinetu príde podľa predsedu mimoparlamentnej ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara v priebehu budúceho roka, keď bude silnieť tlak zvonka.

"Kríza sa bude prehlbovať, budú rásť životné náklady, klesať pracovné príležitosti, nespokojnosť obyvateľov vo všetkých vrstvách spoločnosti. Nebude možné vládu dlhodobo udržať. Pod tlakom tejto krízy spojeným s vonkajším tlakom z ulice vláda padne," nazdáva sa niekdajší trojnásobný premiér, podľa ktorého už aj dnes je stav taký neudržateľný, že by šéfka kabinetu mala podať demisiu a nechať priestor predčasným voľbám.

"Vláda nevládne. Rok a štvrť je to o vnútorných vzťahoch a sporoch, nie o výkone verejnej správy. Ministerstvá vedú neschopní ministri. Premiérka je slabá. Parlament si je neistý. Tu nemôže byť 5.300.000 rukojemníkov tohto stavu. To musí ísť preč a to cez nové voľby. Ja by som takú vládu položil," vyhlásil Mečiar.

Koalíciu podľa jeho slov držia napriek neustálym problémom pokope dve veci. "Vláda má dve lepidlá. Jedno je obava z Roberta Fica, obava, aby opozícia neprišla k moci, aj keď niektorí majú k sebe blízko. A druhé je to, že ľudí rozmiestnili na všetky križovatky toku peňazí a fondov a teraz by sa to malo skončiť?" priblížil Mečiar, podľa ktorého by mali predčasné voľby prísť čo najskôr. "Slovensku to pomôže," poznamenal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu