Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Radičová má nový návrh k eurovalu, pre SaS je prijateľný

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Po tom, čo predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda nepochodil u SaS s návrhom o eurovale, s vlastným kompromisom v stredu prišla premiérka Iveta Radičová. Ako v Televíznych novinách informovala TV Markíza, po rokovaní s premiérkou SaS tvrdí, že návrh spĺňa ich požiadavky. Šéf poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár prišiel na Úrad vlády SR krátko pred 17:00. Za zatvorenými dverami sedel priamo s premiérkou.

Po približne hodine vyšiel Kollár s návrhom v ruke. "Chceme dosiahnuť také riešenie, aby spĺňalo dve podmienky. Tá prvá podmienka je, že nebudeme blokovať ostatné krajiny, aby vytvorili euroval. A druhá podmienka je, aby toto riešenie nevytiahlo naozaj z peňazí slovenských daňovníkov ani jeden-jediný cent," povedal TV Markíza Kolár. Na otázku redaktorky, či to vyzerá na dohodu, odpovedal - "áno".

Čo je obsahom návrhu premiérky Ivety Radičovej, je zatiaľ tajné. "Keď poviem, že som prišla s návrhom, tak bude okamžitá paľba otázok - s akým. Takže zostaneme dnes pri tom, že neprišla som dnes so žiadnym návrhom. Ale off record vám hovorím, že áno, prišla," vyhlásila dnes po rokovaní vlády Radičová.

Koalícia sa musí dohodnúť veľmi rýchlo. Šéf parlamentu Richard Sulík (SaS) pôvodne plánoval hlasovanie po 24. októbri. Premiérka aj minister financií Ivan Mikloš dnes jasne povedali, že je to neskoro. Už 17. októbra sa totiž uskutoční ďalší summit lídrov v Bruseli. "Nemôžem na summit odchádzať bez mandátu. Bez ohľadu na to, s akou odpoveďou prídem, ale musím mať odpoveď, inak ten summit nemá náplň rokovania," uviedla Radičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu