Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Most-Híd a KDH tlačia na koalíciu: Chcú urýchlené hlasovanie o Eurovale

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd bude navrhovať na Koaličnej rade, ktorá bude v utorok, aby sa hlasovanie o eurovale konalo najneskôr medzi 13. až 16. októbrom. Ako uviedla dnes hovorkyňa strany Nora Czuczorová, podľa názoru strany je v tejto situácii nevyhnutné, aby sa o tejto téme rokovalo čo najskôr.

"Má to dva racionálne dôvody. Tým prvým je, že do tohto dátumu prebehnú hlasovania vo všetkých národných parlamentoch eurozóny. V dňoch 17.-18. októbra sa koná summit lídrov Európskej únie k eurovalu. Bolo by žiaduce, aby pani premiérka bola vyzbrojená jednoznačným stanoviskom NR SR k tejto téme," uviedla Czuczorová.

KDH chce tiež hlasovanie o eurovale v Národnej rade SR čím skôr a žiada, aby koalícia nečakala až do druhej polovice októbra. Povedal to predseda strany Ján Figeľ. Dôvodom má byť to, že summit predsedov vlád krajín EÚ je 17. októbra a dovtedy euroval schvália všetky ostatné krajiny eurozóny. Predseda parlamentu Richard Sulík avizoval, že o eurovale budú poslanci hlasovať 23. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu