Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Posledná rozlúčka s Pavlom Demitrom: Tajuplný odkaz manželky Majky do neba!

Rozlúčka s Pavlom Demitrom Zobraziť galériu (27)
Rozlúčka s Pavlom Demitrom

TRENČÍN – Celé Slovensko sa včera lúčilo s hokejistom Pavlom Demitrom. Státisíce ľudí v tichosti svojich domácností a tisícky aj osobne na hokejovom štadióne v Trenčíne vzdali posledný hold obľúbenému športovcovi. Popri verných fanúšikoch posledného kapitána našej reprezentácie, bývalých a súčasných hokejistoch či osobných priateľoch sa prišla verejne rozlúčiť aj najbližšia rodina. Nechýbala ani manželka Majka, ktorá bola so svojim Palim na hokejovom štadióne až do poslednej chvíle.

Aj keď už od tragickej nehody Pavla Demitru ubehol týždeň, až včerajšia rozlúčka v Trenčíne ukázala, ako veľmi bude Slovákom chýbať. Nielen ako výborný hokejista, ale najmä ako skvelý človek.

Práve tak ho verejnosti najlepšie priblížil jeden z jeho najbližších kamarátov Marián Gáborík. S podporou ďalších hokejistov nad rakvou priateľa trasľavým hlasom spomínal na to, akým Demitra bol. Spoľahlivý, obetavý, nesebecký, priamy. Osobné spomienky a prísľub rodine, že tu pre nich budú dňom i nocou, rozplakal celé Slovensko.

Po boku manželka vždy s rozpustenými vlasmi

Pavol Demitra
Zobraziť galériu (27)
 (Zdroj: SITA)

Na verejnej rozlúčke mala vlasy v cope

Posledná rozlúčka s Pavlom
Zobraziť galériu (27)
 (Zdroj: TASR)

Posledná rozlúčka s Pavlom
Zobraziť galériu (27)
 (Zdroj: SITA)

Rozlúčka s Pavlom Demitrom
Zobraziť galériu (27)
 (Zdroj: Vladimír Labát)

O to ťažšie to muselo byť pre manželku Majku, ktorá zničujúce dve hodiny zvládla hrdinsky. S vyčesanými vlasmi v chvoste, s akými sme ju doteraz na verejnosti nikdy nevideli, akoby poslala posledný odkaz milovanému Paľkovi, že krásna chcela byť len preňho a rozpustené vlasy  sú už minulosťou. Aj slová skladby, ktorá Palimu hrala pri najsmutnejšej poslednej ceste zo štadióna, akoby vyslovila ona sama. „Bol si moja sila, keď som bola slabá. Bol si môj hlas, keď som nemohla hovoriť. Bol si mojimi očami, keď som nevidela. Videl si to najlepšie vo mne,“ spieva Celine Dion v skladbe Because you loved me. Všetky pesničky, ktoré sprevádzali rozlúčku pritom vyberala práve Majka. Či už na základe spomienok na nebohého manžela, alebo jeho obľúbených skladieb.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu