Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čechov už previezli: Demitrova rodina odmietla vládny špeciál!

Hráči Lokomotiv Jaroslavľ, ktorí neprežili pád lietadla Zobraziť galériu (2)
Hráči Lokomotiv Jaroslavľ, ktorí neprežili pád lietadla (Zdroj: SITA)

MOSKVA/PRAHA - Ruský špeciál s telami troch mŕtvych českých hokejistov dnes priletel z Jaroslavľ do Moskvy, kde pozostatky zostanú do príletu osobitného lietadla z Prahy. Podľa informácie českého veľvyslanectva lietadlo s pozostatkami Jána Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka pristálo na letisku Ramenskoje pri Moskve.

Telá hokejistov budú prevezené do jednej z moskovských nemocníc, kde budú uchované do doby, kým  z Prahy priletí český vládny špeciál, povedal hovorca ambasády Ondřej Soukup.

Prílet lietadla z ČR sa očakáva dnes neskôr večer na moskovskom letisku Šeremeťjevo 2, presnú dobu ale Soukup nespresnil. Podľa hovorcu českého ministerstva obrany sa do ruskej metropoly chystá lietadlo vládnej letky CASA.

Verejnosť sa s hráčmi bude mať možnosť rozlúčiť v nedeľu od 15:00 na Staromestskom námestí v Prahe. Telá tu však nebudú vystavené, po dohode s pozostalými ich dopravia do miesta bydliska.

Slovenský vládny špeciál bol pripravený, ale nepôjde do Jarosľavľi po telo hokejistu Pavla Demitru, ktorý tragicky zahynul pri leteckom nešťastí. "Letecký útvar Ministerstva vnútra SR bol pripravený zabezpečiť prevoz pozostatkov Pavla Demitru. Zástupca pozostalých však predstaviteľov rezortu informoval, že rodina sa rozhodla pre lietadlo, ktoré zabezpečí ruský hokejový klub," uviedla Natália Hattalová z Komunikačného odboru MV SR.

Pri stredajšej leteckej havárii zahynulo 43 ľudí. Na palube lietadla Jak-42 bol celý tím Lokomotivu Jaroslavľ aj so slovenským hokejistom Pavlom Demitrom, ktorý smeroval na svoj prvý zápas nového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy do Minska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu