Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragický rok pre hokejový svet: Zomreli viacerí hráči!

Demitra ani Boogaard už nie sú medzi nami Zobraziť galériu (2)
Demitra ani Boogaard už nie sú medzi nami

BRATISLAVA - Rok 2011 sa do dejín svetového hokeja zapíše čiernymi písmenami. Počas uplynulých mesiacov totiž opustili tento svet viacerí vynikajúci hráči. Na smutný zoznam v stredu bohužiaľ pribudol aj náš Pavol Demitra.

Legendárny slovenský útočník zahynul v stredu pri leteckom nešťastí, ku ktorému došlo neďaleko mesta Jaroslavľ. Spolu s ním prišli o život aj jeho spoluhráči z Lokomotivu a členovia realizačného tímu. Tragédiu prežili len dvaja ľudia. Pamiatku obetí si uctievajú ľudia po celom svete.

K ďalším hokejistom, ktorí na ľad už nikdy nevybehnú, patrí aj Kanaďan Wayne Belak (†35). Počas svojej profesionálnej kariéry hrával za mužstvá Colorado Avalanche, Calgary Flames či Toronto Maple Leafs. Podľa informácií jeho matky trpel depresiami. Posledný augustový deň objavili jeho nebohé telo v torontskom apartmáne.

Za podobných okolností ako Belak zomrel ďalší skvelý hráč Rick Rypien (†27), ktorý v uplynulej sezóne hral za Vancouver Canucks. 15. augusta ho našli mŕtveho v dome v kanadskej Alberte, kde spáchal samovraždu. Viaceré zdroje tvrdia, že Rick dlhé roky trpel depresiami.

V máji predčasne odišiel z tohto sveta Derek Boogaard (†28), ktorý v minulosti hrával za Minnesotu Wild. Nehybné telo mladíka objavili v byte jeho príbuzní. Pitevná správa uvádza, že išlo o nešťastnú náhodu, hoci doteraz o Boogaardovej smrti kolujú rôzne dohady. Hokejista totiž krátko pred smrťou požil smrteľný koktejl alkoholu a liekov proti bolesti.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu